Atentat sinucigas in Nigeria. 45 de morti si 33 de raniti dupa ce doua femei s-au aruncat in aer intr-o piata


Ultimul update: Marti 13 Decembrie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 10 Decembrie 2016 07:29
Categorie: Stiri externe
boko haram

 Cel putin 45 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 33 au fost ranite in dublul atentat sinucigas comis vineri de doua femei intr-o piata din nord-estul Nigeriei, scrie AFP.

 "Potrivit ultimelor informatii, sunt 45 de morti si 33 de raniti in dublul atentat sinucigas de la Madagali", a declarat Sa'ad Bello, un responsabil al serviciului national de urgenta (Nema) din statul Adamawa.

'Cele doua femei kamikaze s-au dat drept cliente atunci cand si-au declansat centurile cu explozivi", a declarat reprezentantul municipalitatii Madagali, Yusuf Muhammad.

Acest dublu atentat nu a fost revendicat imediat, insa procedeul utilizat este cel al gruparii nigeriene Boko Haram, care a folosit frecvent la femei sau tinere fete pentru a comite atacuri impotriva populatiei.

Intr-un raport publicat la inceputul lui decembrie, centrul de analize International Crisis Group a alertat guvernul nigerian asupra rolului activ al femeilor in acest conflict. "Femeile nu sunt doar victime, dar si participante active la acest razboi", potrivit raportului cu titlul "Nigeria: femeile si insurectia Boko Haram".

Dupa sapte ani de razboi, "barbatii au fost ucisi disproportionat", a subliniat raportul, iar femeile, rapite ori care au ales sa se alature gruparii jihadiste din convingere, sunt frecvent utilizate ca bombe umane de aproape doi ani de catre factiunea condusa de Abubakar Shekau.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO