Asteroizii ne dau tarcoale. Riscul unui bombardament spatial, mereu prezent
Doi asteroizi trec astazi pe langa Pamant, la o distanta extrem de mica. Practic vor fi mai aproape de noi decat de Luna. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne baricadam in case.
Cercetatorii care le-au monitorizat permanent traiectoriile dau asigurari ca n-avem de ce sa ne temem. Insa "vizita" este un semn ca riscul unui "bombardament spatial" este mereu prezent. Si s-ar putea transforma candva intr-o catastrofa pentru Terra.
Cei doi asteroizi au fost descoperiti duminica dimineata si de atunci cercetatorii de la NASA nu i-au mai scapat din ochi.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Oricum, specialistii au misiunea sa identifice, din timp, eventualele corpuri cosmice periculoase pentru Pamant. In acest caz, primul asteroid masoara cel mult 20 de metri si s-a apropiat deja de Pamant - la "nici" 248.000 de kilometri, adica 0,6 din distanta pana la Luna.
Al doilea obiect cosmic este mai mic, dar va veni si mai aproape, la 79.000 de kilometri. Inseamna cam a cincea parte din cat avem de strabatut pana la Luna.
Asteroizii pot fi urmariti doar prin lunete si arata ca niste pete de lumina, un soi de scantei traversand rapid cerul.
Cam 50 de milioane de obiecte cosmice se apropie de Pamant zilnic, dezvaluie NASA, dar rar se intampla ca doi asteroizi sa ajunga atat de aproape impreuna.