Asociația medicilor: Germania se confruntă cu al doilea val de Covid-19
Germania se confruntă deja cu "al doilea val" de coronavirus şi riscă anularea succesului înregistrat iniţial, dacă nu sunt respectate regulile de distanţare fizică, a afirmat lidera asociaţiei medicilor germani.
Numărul cotidian de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni, iar experţii în sănătate avertizează că virusul se răspândeşte în comunităţi în lipsa respectării riguroase a regulilor de igienă şi distanţare.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
"Ne aflăm deja pe o a doua uşoară pantă ascendentă", a apreciat Susanne Johna, preşedinta Marburger Bund, în interviul publicat în Augsburger Allgemeine.
Ea a atenţionat că există pericolul ca dorinţa revenirii la normalitate şi renunţarea la măsurile de izolare să spulbere succesul înregistrat până acum de Germania şi i-a îndemnat pe oameni să respecte regulile de distanţare şi de igienă şi să poarte mască.
Până acum, Germania, cea mai mare economie a Europei, a rezistat pandemiei cu un număr mult mai mic de decese faţă de vecini ai săi cum sunt Franţa sau Italia, datorită testării pe scară largă, sistemului medical bine echipat şi respectării riguroase a distanţării fizice.
Datele comunicate marţi de Institutul german de boli infecţioase Robert Koch (RKI) au arătat un plus de 879 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, iar numărul deceselor a crescut cu opt, ajungând la un total de 9156.
Spitalele sunt pregătite
Johna a asigurat că spitalele sunt pregătite şi se pot pune eşalonat la dispoziţia pacienţilor locuri la terapie intensivă, reducând simultan şi treptat numărul internărilor planificate pentru tratamente generale.
Potrivit registrului de specialitate DIVI, în Germania există aproape 21.000 de locuri la terapie intensivă, din care actualmente sunt libere 12.200.
Luni, un număr de 270 de pacienţi cu COVID-19 se aflau la terapie intensivă în Germania, dintre care 130 pe ventilaţie mecanică.