Arsenal de război, confiscat de polițiști de la simpatizanți ai extremei drepte în Italia


Ultimul update: Luni 15 Iulie 2019 22:08
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2019 21:44
Categorie: Stiri externe
Arsenal de război, confiscat de la simpatizanți ai extremei drepte în Italia - 1

Poliţia italiană a anunţat luni că a confiscat un adevărat arsenal de război - inclusiv o rachetă de tip aer-aer - în cadrul unei operaţiuni la simpatizanţi ai extremei drepte, în nordul peninsulei.

Această operaţiune antiteroristă viza italieni ”de ideologie extremistă” care au luptat alături de rebeli proruşi, împotriva trupelor ucrainene, în regiunea Donbas, în estul Ucrainei.

Imagini cu arsenalul descoperit de polițiști în galeria foto

”În cursul operaţiunii, o rachetă de tip aer-aer în perfectă stare de funcţionare şi folosită de către armata din Qatar a fost confiscată”, a anunţat poliţia într-un comunicat, difuzând imagini cu racheta, potrivit News.ro.

De asemenea, poliţişti au găsit aproximativ 20 de arme de război sofisticate, inclusiv puşti de asalt automate ”de ultimă generaţie”, multă muniţie şi obiecte de propagandă neonazistă.

Trei persoane au fost arestate

 

Trei persoane au fost arestate - Fabio Del Bergiolo, în vârstă de 50 de ani, un fost candidat pe listele grupării neofasciste Forza Nuova, dar şi un elveţian în vârstă de 42 de ani şi un italian în vârstă de 51 de ani, arestaţi în apropiere de aeroportul de la Forli (nord-est), suspectaţi că au încercat să vândă racheta.

”Noi avem câteva idei despre ceea ce se poate face cu materialul confiscat, însă pentru moment nimic nu ne permite să lansăm ipoteze”, a declarat pentru presă prefectul poliţiei de la Torino Giuseppe De Matteis.

Poliţia a efectuat mai multe raiduri, în ultimele săptămâni, în rândul mişcării de extremă dreapta de la Torino.

Ultimul raid, la 9 iulie, a condus la arestarea lui Fabio Carlo D'Allia, acuzat de apologia fascismului şi deţinere de muniţie de război.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Arsenal de război, confiscat de polițiști de la simpatizanți ai extremei drepte în Italia
  • /

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO