Arde Siberia. Peste 1 milion de hectare, mistuite de incendiile forestiere active
Incendiile devastatoare de pădure şi de vegetaţie din Siberia s-au extins pe o suprafaţă de peste 1 milion de hectare în Republica Saha, cunoscută şi sub numele de Iacuţia, au anunţat autorităţile locale.
Peste 130 de incendii individuale sunt în prezent active în regiune, aproximativ 2.000 de persoane fiind implicate în eforturile de stingere a flăcărilor, atât de la sol cât şi din aer, a informat Ministerul Apărării Civile din capitala regiunii, Iakutsk.
Ministerul a difuzat, de asemenea, o înregistrare video cu un avion pentru stingerea incendiilor care aruncă tone de apă peste pădurile în flăcări.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit raportului Ministerului Apărării Civile, 52 de localităţi sunt afectate de fumul emanat de incendii.
Au fost prelevate probe din aer şi s-a constatat că în două oraşe şi două sate limitele au fost depăşite, se arată în raport.
Cu toate acestea, în raport se menţionează că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri cunoscute de intoxicaţie cu fum.
Din cauza incendiilor de pădure, de câteva săptămâni a fost instituită stare de urgenţă în regiunea din nord-estul Rusiei.
De asemenea, incendiile fac ravagii în multe alte regiuni din cea mai mare ţară din lume după suprafaţă.
Incendiile extinse de pădure şi de vegetaţie din regiunea arctică au emanat o cantitate semnificativă de fum în ultimele câteva săptămâni, afectând mai multe localităţi.
Rusia se luptă în fiecare an cu incendiile de vegetaţie, care distrug suprafeţe extinse de pădure şi stepă.
Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei (CAMS) al Uniunii Europene pune incendiile extinse din republica componentă a Federaţiei Ruse pe seama temperaturilor semnificativ mai ridicate şi a unui nivel de precipitaţii mai redus comparativ cu valorile normale din regiune.