Ancheta CNN la un spital din Florida. Medici acuzati de malpraxis din cauza ratei deceselor extrem de ridicata
Un spital din Florida, specializat in chirurgie cardiaca pediatrica, este tinta unor acuzatii extrem de grave. O ancheta a jurnalistilor CNN a scos la iveala ca aici, rata deceselor este de trei ori mai mare decat media nationala.
In cei patru ani de activitate, opt bebelusi au murit pe masa de operatie, iar alti trei au ramas cu sechele grave, o potentiala dovada a incompetentei medicilor. Autoritatile au deschis o ancheta, insa spun ca nu au gasit nicio neregula. Pana una alta, doua familii indoliate vor sa dea spitalul in judecata pentru malpraxis.
Layla McCarthy avea doar cateva saptamani de viata cand medicii au descoperit ca are aorta ingustata. Ingrijorati, au dus-o la spitalul specializat in chirurgie cardiaca pediatrica, Saint Mary, din Florida, unde copila a fost supusa unei interventii chirurgicale.
"Ne-a spus ca este o nimica toata, sa stam linistiti", a afirmat Matt McCarthy, tatal fetitei.
Numai ca lucrurile nu au mers conform promisiunilor, iar fetita a ramas paralizata de la brau in jos.
"M-am uitat la ea si am vazut ca piciorusele ii erau tepene", a povestit mama fetitei, Christine.
Cei doi soti habar nu aveau la acea vreme ca ocupa un rand intr-o lista neagra de operatii esuate ale aceleiasi echipe de medici. Cu trei luni inainte ca Layla sa fie operata, un bebelus murise in urma unei interventii similare, iar anterior, alte doua cupluri primisera vestea teribila.
"Este oribil cat de lipsiti de onestitate pot fi, cum de nu cred ca este necesar sa iti spuna ce s-a intamplat cu alte cazuri din trecut", a mai spus Christine McCarthy.
Sirul deceselor la spitalul Saint Mary a continuat si dupa ce Layla a fost externata.
Spitalul nu confirma aceste informatii, obtinute de reporterii CNN din mai multe rapoarte interne. Totusi, anul trecut, o echipa de specialisti a realizat o inspectie chiar la cererea spitalului. Concluzia: chirurgii nu fac destule operatii pe cord la bebelusi petru a-si imbunatati suficient tehnica si nu ar trebui sa accepte noi cazuri de interventii chirurgicale pe inima la copiii de pana in sase luni. Conducerea spitalului a ignorat aceste recomandari si in lunile care au urmat alti doi copii au murit, iar alti doi au suferit complicatii grave.