Alertă sanitară. Țara în care a fost detectat primul caz uman de gripă aviară fără contact cu animalele
Autorităţile sanitare americane au anunţat, vineri, că o persoană a fost testată pozitiv pentru gripa aviară fără niciun contact cunoscut cu un animal, o premieră în Statele Unite, informează AFP.
Până în prezent, cazurile umane de gripă aviară depistate în Statele Unite proveneau din mediul agricol. Însă spitalizarea unui adult din Missouri pentru gripă la 22 august a determinat autorităţile să solicite teste suplimentare.
Rezultatul: nu era vorba doar de un caz de gripă, ci de gripă aviară, au anunţat în comunicate de presă Centrul federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) şi autorităţile sanitare locale din acest stat din centrul ţării.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Acest al 14-lea caz al anului detectat în Statele Unite este primul în care pacientul nu a avut niciun contact cunoscut cu un animal.
O epidemie de gripă aviară a fost detectată în Statele Unite în primăvară, cu o evoluţie neobişnuită: această boală, care afectează în principal păsările de curte şi păsările, afectează acum şi vacile.
O primă infecţie în Texas, în sudul Statelor Unite, a fost anunţată la 1 aprilie. Acesta a fost primul caz cunoscut în lume de gripă aviară la om prin intermediul unei vaci.
Cu toate acestea, nu a fost raportată nicio infecţie cu gripă aviară la vacile de lapte din Missouri. Experţii sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare de mamifere infectate cu boala, chiar dacă rămân rare cazurile la om.
Ei se tem că nivelurile ridicate de circulaţie ar putea facilita mutaţia virusului, permiţându-i acestuia să treacă de la un om la altul.
Cu toate acestea, riscul pentru populaţie „rămâne scăzut”, a subliniat vineri CDC, care nu şi-a modificat încă recomandările privind epidemia.