Alertă globală emisă de Organizația Mondială a Sănătății. Un medicament cunoscut pentru că ajută la slăbit este contrafăcut
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală care privește medicamentele Ozempic contrafăcute. Acestea au devenit populare ca modalitate de a pierde în greutate, în deși scopul său principal este tratarea diabetului de tip 2.
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că medicamentele contrafăcute ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate. OMS îi sfătuiește pe oameni să obțină medicamentul Ozempic doar prin surse sigure, cum ar fi medicul, în loc să se aprovizioneze de pe site-uri obscure online sau prin intermediul rețelelor sociale, scrie BBC.
Ingredientul activ din Ozempic - semaglutida - ajută persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Cu toate acestea, injecția care se administrează săptămânal, semnalează și creierului că suntem sătui. Deci, medicamentul ajută oamenii să slăbească prin reducerea nevoii de a mânca.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Tot mai multe persoane care nu au diabet au luat medicamentul pentru a slăbi, fapt ce a dus la o penurie pentru persoanele cu diabet de tip 2 și a creat o piață pentru medicamentele contrafăcute.
Risc pentru sănătate
„[Noi sfătuim] profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile de reglementare și publicul să fie conștienți de aceste loturi falsificate de medicamente”, a precizat dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esențiale și produse de sănătate.
OMS a avertizat că unele injecții falsificate pot să nu conțină deloc semaglutidă sau altele pot conține alte medicamente, cum ar fi insulina, ceea ce duce la efecte „imprevizibile”.
„Aceste produse falsificate ar putea avea efecte nocive asupra sănătății oamenilor”, a spus OMS.
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a confiscat un lot de Ozempic contrafăcut în octombrie anul trecut.
Sursa: BBC
Etichete: medicamente, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ozempic,
Dată publicare:
20-06-2024 22:17