Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru” în București. Sunt implicaţi o asistentă şi patru medici de la o clinică privată
O asistentă medicală a unei clinici private din Sectorul 1 al Capitalei ar fi falsificat rețete pentru a intra în posesia unor medicamente în mod gratuit și pentru a le vinde apoi pe internet. A obținut astfel peste 1.000.000 de lei.
„La data de 28 mai 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare 21 de mandate de percheziție, în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum și la sediile unor instituții, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată (peste 2.800 de acte materiale) și înșelăciune (peste 1.300 de acte materiale), prejudiciul fiind de peste 1.000.000 de lei”, a precizat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București într-un comunicat.
În perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, femeia de 32 de ani, care era atât asistentă medicală, cât și recepționeră în cadrul unei clinici medicale private, ar fi falsificat peste 700 de rețete compensate 100% pentru medicamente specifice tratamentului diabetului, prin introducerea de date false în sistemul informatic CNAS și OPSNAJ, pe care le-a folosit în interes personal sau le-a pus la dispoziție altor suspecți în vederea ridicării medicamentelor prescrise din farmacii, potrivit surselor Știrilor PRO TV.
Aceasta a fost ajutată și de prieteni sau apropiați, unii dintre ei fiind farmaciști. După ridicarea pastilelor din farmacii, ei le vindeau pe Facebook sau pe alte platforme online pentru că erau cunoscute că ar ajuta la slăbit. Este vorba despre Ozempic, Rybelsus, Victoza și Trulicity. Pentru că erau decontate 100%, până la acest moment a fost estimat un prejudiciu de peste un milion de lei, conform acelorași surse.
Falsificarea era efectuată de către asistentă cu sprijinul şi cu acordul a patru medici, angajaţi în cadrul aceluiaşi punct de lucru al clinicii private, care nu aveau competenţa necesară să le prescrie.
Persoanele vizate au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, față de 13 dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în fața instanței cu propuneri legale.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic în formă continuată și înșelăciune.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, medicamente, asistenti medicali, ozempic, clinica medicala,
Dată publicare:
29-05-2024 08:47