"Adolf Hitler a facut lucruri bune". Rezultatul unui sondaj care a socat autoritatile austriece

Dată publicare: 17-12-2011 09:42
Dată actualizare: 05-11-2012 04:35


Hitler cu un caine

Un sondaj recent aduce rezultate socante pentru autoritatile din Austria, unde toleranta etnica si religioasa ar trebui sa fie la loc de cinste. Unul din zece tineri crede insa ca Adolf Hitler a facut lucruri bune in timpul dictaturii sale.

Austria este tara de origine a lui Hitler.

Potrivit unui sondaj recent, unul din patru austrieci crede ca sunt prea multi imigranti turci in aceasta tara, iar 18% dintre cei chestionati se plang de influenta foarte mare pe care o au si in prezent evreii.

Studiul a fost realizat de Insitututul pentru Cercetarea Culturii Tinerilor si publicat in ziarul Kurier. Sondajul a vizat 400 de tineri vienezi cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, precizeaza Daily Mail.

In urma acestor rezultate, presa austriaca trage un semnal de alarma. In ciuda unei educatii menite sa asigure toleranta fata de alte culturi, se pare ca tinerii sunt antisemiti si ostili fata de strainii care locuiesc in Austria.

Iar declaratiile lor despre “influenta foarte mare” pe care o au evreii amintesc de atitudinea nazistilor de acum 60 de ani.

Asemenea convingeri au permis atunci sa se ajunga la izolarea si ulterior la masacrarea acestora, dupa ce evreii au fost pur si simplu demonizati de regimul nazist.

Autorul studiului, Beate Grossegger, crede ca ostilitatea pe care o au austriecii fata de imigranti are la baza temerea ca acestia din urma le vor lua locurile de munca.

Din pacate, sondajul demonstreaza ca extremismul nu este specific tinerilor mai putin educati, ci si celor din clasa sociala de mijloc, care au parte de o educatie foarte buna.

Acestia din urma nu isi exprima in public opiniile, dar tind sa-i nu-i priveasca pe ceilalti ca pe niste fiinte umane, ci ca pe niste competitori care trebuie eliminati.

Austria a fost ocupara de trupele hitleriste in anul 1938, iar atunci populatia i-a primit cu bratele deschise pe nazisti.

Dupa pierderea razboiului insa, autoritatile si-au schimbat atitudinea si au declarat ca aceasta tara a fost prima victima a abuzurilor facute de Hitler.

Anul trecut, Partidul Libertatii, de extrema-dreapta, a obtinut la alegeri 15,5% din voturi.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO