"Eliberati pasarile!". Proteste in California pentru interzicerea foie gras, delicatesa obtinuta din ficatul ratelor indopate
Cu sau fara foie gras in meniu? Controversa nu inceteaza in California.
Procurorul general a facut apel la decizia unui judecator care anulase o decizie anterioara de interzicere a delicatesei obtinute din ficatul ratelor indopate.
Nici activistii pentru protectia animalelor nu stau degeaba. Acestia iau la rand restaurantele din California unde se serveste "foie gras", pateul obtinut din ficatul ratelor hranite fortat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Activista: "Nu e dreptate si nu va fi liniste pana cand nu eliberati pasarile."
Un angajat al acestui restaurant le-a aratat cam ce crede despre protestul lor. Iar patronul chiar e incantat ca se face taraboi langa localul sau.
Scott Slater, patron restaurant: "Sa avem oameni protestand afara, atat de ofensati de ceea ce facem noi, e aproape un compliment."
Patronul inchide, totusi, ferestrele. Iar clientii se amuza.
Client: "Cred ca nu si-au ales bine locul unde sa protesteze, pentru ca oamenii vin aici sa manance carne, nu cred ca ii determina sa se razgandeasca."
In ianuarie, un judecator federal a decis ca delicatesele foie gras pot fi din nou servite in localurile din California, anuland o interdictie anterioara.
Insa ficatul de rata indopata ar putea fi scos din nou din meniu. Procurorul general a facut apel, considerand ca verdictul judecatorului nu e conform cu reglementarile federale.
Activistii pentru protectia animalelor spun ca nu picheteaza restaurantele doar pentru ca servesc foaie gras. Vor sa obtina si interzicerea altor preparate culinare exotice, din carne de bizon, antilopa sau cangur.
Ellen Ericksen, activist: "Unde exista cruzime in meniu, ne gasiti si pe noi."
"Nu ne priveste ce spun ei. Cata vreme oamenii adora produsele noastre si nu incalcam nicio lege, noi ne vedem de treaba." - e raspunsul proprietarilor de restaurante.