Al cui era stickul USB descoperit în fecalele unui leopard de mare, în Noua Zeelandă

×
Codul embed a fost copiat

Un stick USB descoperit de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă în excrementele congelate ale unui exemplar rar de leopard de mare a fost înapoiat proprietarei sale după o operaţiune de căutare la nivel naţional, relatează The Guardian.

Întâmplător, este vorba despre o pasionată de aceste animale, care a contribuit la colectarea mostrelor respective, cu 12 luni în urmă, relatează The Guardian, conform Agerpres. 

Săptămâna trecută, Institutul Naţional pentru Apă şi Cercetări Atmosferice (NIWA), a lansat un apel către proprietarul necunoscut al unui stick USB recuperat din excrementele unui leopard de mare care au fost ţinute aproximativ un an în congelator înainte de a fi dezgheţate pentru a fi analizate de cercetători.

Stick-ul de memorie era funcţional şi se afla într-o stare relativ bună având în vedere provenienţa sa, astfel că, după ce a fost lăsat la uscat mai multe săptămâni, el a fost introdus într-un computer de cercetătorii dornici să-i afle secretele.

Stick-ul conţinea imagini cu leoparzi de mare aflaţi într-un golf de pe coasta sudică a Insulei de Sud şi un filmuleţ în care o femelă din această specie se joacă cu puii săi în ape de mică adâncime.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Singurul indiciu cu privire la identitatea autorului acestor imagini este oferit de vârful unui caiac albastru care se poate vedea în acest filmuleţ.

Era vorba despre Amanda Nally, singura voluntară pasionată de aceste animale pe întreaga coastă sudică, care a văzut imaginile la ştirile de seară şi le-a recunoscut.

Ca o coincidenţă, Nally a fost bunul samaritean care a apelat în decembrie 2017 la linia dedicată leoparzilor de mare şi a semnalat că a descoperit un astfel de animal în zona Oreti Beach, care părea slăbit.

În urma apelului, a fost trimis un veterinar care a consultat exemplarul din specia care trăieşte de obicei în apele antarctice. În timp ce animalul era examinat, Nally a observat excremente intacte şi a sugerat ca acestea să fie trimise la NIWA spre a fi analizate.

Excrementele de leopard de mare sunt importante pentru oamenii de ştiinţă deoarece acestea pot conţine informaţii valoroase referitoare la alimentaţia acestor prădători marini australi, la starea lor de sănătate şi la perioada petrecută în apele din apropierea Noii Zeelande.

Starea leopardului de mare era bună, iar excrementele au fost trimise în nord, prin curier. Nally nu ştia însă că acestea conţineau şi stick-ul său USB.

Iniţial, ea a bănuit că a scăpat dispozitivul în timp ce examina excrementele leopardului de mare, însă oamenii de ştiinţă de la NIWA au avansat o teorie şi mai neobişnuită. ''Stick-ul USB era încorporat adânc în fecale. (Cercetătorii) NIWA cred că o pasăre a înghiţit stick-ul USB, iar leopardul de mare a mâncat ulterior pasărea deoarece în excremente au fost găsite multe pene. Apoi, în mod bizar, am venit eu şi am zis: ''Iată o mostră pe care ar trebui să o trimitem la NIWA'', a povestit Nally.

Un purtător de cuvânt al NIWA a confirmat această teorie.

''Acesta este probabil cea mai ciudat înşiruire de coincidenţe din viaţa mea'', a admis Amanda Nally.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Ce au descoperit cercetătorii într-o bucată de materii fecale de la un leopard de mare
Ce au descoperit cercetătorii într-o bucată de materii fecale de la un leopard de mare

O echipă de cercetători din Noua Zeelandă a descoperit un stick de memorie USB într-o bucată de materii fecale înghețată provenită de la un leopard de mare, relatează BBC.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.