Al cui era stickul USB descoperit în fecalele unui leopard de mare, în Noua Zeelandă

13-02-2019 19:04

Un stick USB descoperit de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă în excrementele congelate ale unui exemplar rar de leopard de mare a fost înapoiat proprietarei sale după o operaţiune de căutare la nivel naţional, relatează The Guardian.

Întâmplător, este vorba despre o pasionată de aceste animale, care a contribuit la colectarea mostrelor respective, cu 12 luni în urmă, relatează The Guardian, conform Agerpres. 

Săptămâna trecută, Institutul Naţional pentru Apă şi Cercetări Atmosferice (NIWA), a lansat un apel către proprietarul necunoscut al unui stick USB recuperat din excrementele unui leopard de mare care au fost ţinute aproximativ un an în congelator înainte de a fi dezgheţate pentru a fi analizate de cercetători.

Stick-ul de memorie era funcţional şi se afla într-o stare relativ bună având în vedere provenienţa sa, astfel că, după ce a fost lăsat la uscat mai multe săptămâni, el a fost introdus într-un computer de cercetătorii dornici să-i afle secretele.

Stick-ul conţinea imagini cu leoparzi de mare aflaţi într-un golf de pe coasta sudică a Insulei de Sud şi un filmuleţ în care o femelă din această specie se joacă cu puii săi în ape de mică adâncime.

Singurul indiciu cu privire la identitatea autorului acestor imagini este oferit de vârful unui caiac albastru care se poate vedea în acest filmuleţ.

Era vorba despre Amanda Nally, singura voluntară pasionată de aceste animale pe întreaga coastă sudică, care a văzut imaginile la ştirile de seară şi le-a recunoscut.

Ca o coincidenţă, Nally a fost bunul samaritean care a apelat în decembrie 2017 la linia dedicată leoparzilor de mare şi a semnalat că a descoperit un astfel de animal în zona Oreti Beach, care părea slăbit.

În urma apelului, a fost trimis un veterinar care a consultat exemplarul din specia care trăieşte de obicei în apele antarctice. În timp ce animalul era examinat, Nally a observat excremente intacte şi a sugerat ca acestea să fie trimise la NIWA spre a fi analizate.

Excrementele de leopard de mare sunt importante pentru oamenii de ştiinţă deoarece acestea pot conţine informaţii valoroase referitoare la alimentaţia acestor prădători marini australi, la starea lor de sănătate şi la perioada petrecută în apele din apropierea Noii Zeelande.

Starea leopardului de mare era bună, iar excrementele au fost trimise în nord, prin curier. Nally nu ştia însă că acestea conţineau şi stick-ul său USB.

Iniţial, ea a bănuit că a scăpat dispozitivul în timp ce examina excrementele leopardului de mare, însă oamenii de ştiinţă de la NIWA au avansat o teorie şi mai neobişnuită. ''Stick-ul USB era încorporat adânc în fecale. (Cercetătorii) NIWA cred că o pasăre a înghiţit stick-ul USB, iar leopardul de mare a mâncat ulterior pasărea deoarece în excremente au fost găsite multe pene. Apoi, în mod bizar, am venit eu şi am zis: ''Iată o mostră pe care ar trebui să o trimitem la NIWA'', a povestit Nally.

Un purtător de cuvânt al NIWA a confirmat această teorie.

''Acesta este probabil cea mai ciudat înşiruire de coincidenţe din viaţa mea'', a admis Amanda Nally.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26