Al cui era stickul USB descoperit în fecalele unui leopard de mare, în Noua Zeelandă

Ultimul update: Joi 14 Februarie 2019 10:10
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 19:04
Categorie: Internaţional

Un stick USB descoperit de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă în excrementele congelate ale unui exemplar rar de leopard de mare a fost înapoiat proprietarei sale după o operaţiune de căutare la nivel naţional, relatează The Guardian.

Întâmplător, este vorba despre o pasionată de aceste animale, care a contribuit la colectarea mostrelor respective, cu 12 luni în urmă, relatează The Guardian, conform Agerpres. 

Săptămâna trecută, Institutul Naţional pentru Apă şi Cercetări Atmosferice (NIWA), a lansat un apel către proprietarul necunoscut al unui stick USB recuperat din excrementele unui leopard de mare care au fost ţinute aproximativ un an în congelator înainte de a fi dezgheţate pentru a fi analizate de cercetători.

Stick-ul de memorie era funcţional şi se afla într-o stare relativ bună având în vedere provenienţa sa, astfel că, după ce a fost lăsat la uscat mai multe săptămâni, el a fost introdus într-un computer de cercetătorii dornici să-i afle secretele.

Stick-ul conţinea imagini cu leoparzi de mare aflaţi într-un golf de pe coasta sudică a Insulei de Sud şi un filmuleţ în care o femelă din această specie se joacă cu puii săi în ape de mică adâncime.

Singurul indiciu cu privire la identitatea autorului acestor imagini este oferit de vârful unui caiac albastru care se poate vedea în acest filmuleţ.

Era vorba despre Amanda Nally, singura voluntară pasionată de aceste animale pe întreaga coastă sudică, care a văzut imaginile la ştirile de seară şi le-a recunoscut.

Ca o coincidenţă, Nally a fost bunul samaritean care a apelat în decembrie 2017 la linia dedicată leoparzilor de mare şi a semnalat că a descoperit un astfel de animal în zona Oreti Beach, care părea slăbit.

În urma apelului, a fost trimis un veterinar care a consultat exemplarul din specia care trăieşte de obicei în apele antarctice. În timp ce animalul era examinat, Nally a observat excremente intacte şi a sugerat ca acestea să fie trimise la NIWA spre a fi analizate.

Excrementele de leopard de mare sunt importante pentru oamenii de ştiinţă deoarece acestea pot conţine informaţii valoroase referitoare la alimentaţia acestor prădători marini australi, la starea lor de sănătate şi la perioada petrecută în apele din apropierea Noii Zeelande.

Starea leopardului de mare era bună, iar excrementele au fost trimise în nord, prin curier. Nally nu ştia însă că acestea conţineau şi stick-ul său USB.

Iniţial, ea a bănuit că a scăpat dispozitivul în timp ce examina excrementele leopardului de mare, însă oamenii de ştiinţă de la NIWA au avansat o teorie şi mai neobişnuită. ''Stick-ul USB era încorporat adânc în fecale. (Cercetătorii) NIWA cred că o pasăre a înghiţit stick-ul USB, iar leopardul de mare a mâncat ulterior pasărea deoarece în excremente au fost găsite multe pene. Apoi, în mod bizar, am venit eu şi am zis: ''Iată o mostră pe care ar trebui să o trimitem la NIWA'', a povestit Nally.

Un purtător de cuvânt al NIWA a confirmat această teorie.

''Acesta este probabil cea mai ciudat înşiruire de coincidenţe din viaţa mea'', a admis Amanda Nally.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ce au descoperit cercetătorii într-o bucată de materii fecale de la un leopard de mare
Ce au descoperit cercetătorii într-o bucată de materii fecale de la un leopard de mare
VIDEO PROTVPLUS.RO
Luptatori jihadisti
40 de teroriști ISIS, cu pașaport german, capturați în Siria
Avalanşă pe una dintre cele mai populare pârtii de schi. Turişti dispăruţi sub zăpadă
Atac cu cuţitul în centrul unui oraş din Franţa. Poliţia l-a ucis pe agresor. VIDEO
Om de afaceri italian condamnat la închisoare după ce a împușcat un hoț român
Avertismentul preşedintelui Ucrainei: Rusia va ataca UE şi NATO. Putin, "pericol mondial"
Ce a găsit un câine al poliţiei germane într-o maşină parcată. Putea urma o tragedie
Poluare Lacul Erie
Motivul pentru care locuitorii unui oraș vor ca lacul Erie să capete statut de persoană
Alertă de atentat terorist în Italia, declanșată de un român. Ce făcea bărbatul
Senatorul Bernie Sanders îşi anunţă înscrierea în cursa prezidenţială din SUA
Karl Lagerfeld, designerul Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani
Ultimul SMS trimis de un bărbat soției după ce a fost împușcat într-un atac armat
Incendiu pe aeroportul Ciampino din Roma. Pasagerii au fost evacuați