67% dintre americani dau peste cap cantarul, dar multi refuza sa admita ca au o problema

Ultima actualizare: 31-07-2012 18:47
obezi

Mai mult de jumatate dintre americani vor fi obezi peste douazeci de ani, avertizeaza un raport publicat saptamana trecuta si citat de Foxnews.

Specialistii spun ca in ultima vreme numarul persoanelor supraponderale (cei care au cu 10-20% mai mult decat greutatea optima) a crescut foarte mult, deoarece oamenii nu mai sunt precupati de greutatea lor.

Un om gras incepe sa fie perceput ca fiind unul normal, iar o persoana cu o greutate mai mica e catalogata automat ca fiind slaba, asta deoarece numarul celor obezi (cei care au cu peste 20% mai mult decat greutatea optima) este din ce in ce mai mare, scrie in raport.

Potrivit statisticilor, aproximativ 67 la suta dintre americani sunt supraponderali, dar numai 52 la suta isi dau seama ca au o problema cu greutatea. In 20 de ani, numarul celor care vor fi considerati obezi va ajunge la un procent similar.

Obezitatea incepe sa semene tot mai mult cu o boala contagioasa, adauga specialistii. Astfel, cine are un prieten obez tinde sa fie mai putin interesat de propria silueta si incepe sa preia obiceiurile nesanatoase ale acestuia.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO