40 de persoane, ucise de autoritățile egiptene pentru legături cu atacul din Cairo

Ultima actualizare: 29-12-2018 12:59
Atac Cairo
AFP

40 de presupuși teroriști au fost uciși, sâmbătă, de forțele de securitate egiptene, după atacul cu bombă care a vizat un autocar cu turiști vietnamezi, în apropierea piramidelor de la Giza.

Potrivit Ministerului egiptean de Interne, trei operaţiuni separate au fost întreprinse în Sinaiul de Nord şi la Gizeh, unde au fost ucişi 10 şi, respectiv, 30 de jihadişti, informează AFP, citat de Agerpres.

„Ei plănuiau o serie de agresiuni împotriva sectorului turistic, a lăcaşelor de cult creştine şi a forţelor de securitate”, arată comunicatul.

Trei turişti vietnamezi au fost ucişi vineri în explozia unei bombe artizanale la trecerea autocarului lor în apropierea piramidelor de la Gizeh, în sud-estul capitalei Cairo. Ghidul egiptean, rănit în atac, a decedat ulterior.

Ministerul de Interne nu a făcut o legătură directă între operaţiunile forţelor de securitate şi atacul de vineri, care nu a fost revendicat. O sursă de securitate a precizat că raidurile au fost întreprinse sâmbătă dimineaţa „devreme”, aşadar după atentat.

Acesta a fost primul care a vizat turişti după iulie 2017.

Turismul, o sursă principală de venit pentru economia egipteană, a dat semne de revitalizare în ultimele luni, după ce a fost puternic afectat de instabilitatea politică şi de atacurile grupărilor extremiste, printre care Statul Islamic, după revolta populară din ianuarie 2011.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO