33 de morți după atacul asupra unui studio de animaţie japonez. Ce a strigat atacatorul

18-07-2019 18:04


Cel puţin 33 de persoane au murit, şi alte câteva zeci au fost rănite într-un incendiu provocat deliberat, într-un studio de animaţie, din oraşul japonez Kyoto.

Cel puţin 33 de persoane au murit joi într-un incendiu la un studio de animaţie din Kyoto care a fost provocat de un individ ce a pătruns în interior, a stropit cu un lichid inflamabil şi i-a dat foc, susţin autorităţile.

Bărbatul de 41 de ani care a declanşat incendiul şi care a strigat "Muriţi!" când a comis actul criminal a fost arestat şi a declarat poliţiei că a stropit cu un "lichid precum petrolul" la faţa locului, a relatat agenţia de ştiri Kyodo, citând autorităţile locale.

Bărbatul este tratat la spital pentru arsuri pe faţă şi pe piept.

Pompierii au găsit multe trupuri la etajul al doilea al imobilului cu trei etaje al Kyoto Animation, în care se crede că lucrau în jur de 70 de oameni la momentul în care a izbucnit incendiul, joi dimineaţă.

Incendiul a început "în inima companiei", a declarat presei preşedintele Kyoto Animation, Hideaki Hatta. "Ar putea fi un mod pretenţios de exprimare, dar chiar dacă o singură persoană din industria japoneză de animaţie a fost rănită, este absolut insuportabil", a adăugat el.

Hatta a menţionat că studioul a primit frecvent e-mailuri de ameninţare.

Kyoto Animation este cunoscută pentru producerea unor seriale populare de animaţie, printre care "K-On!" şi "Melancolia lui Haruhi Suzumiya".

Locuitorii din apropierea studioului au declarat pentru agenţia de ştiri Kyodo că au auzit o serie de explozii şi că au văzut fum negru ieşind din clădire.

"Am auzit o explozie", a declarat un bărbat. "A început să iasă fum negru şi mirosul de ars era oribil", a adăugat el.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orei locale 15.20, la circa cinci ore de la declanşare.

"Mulţi oameni au murit în cazul de incendiere criminală din Kyoto de astăzi", a postat pe Twitter premierul Shinzo Abe.

Incidentul este "prea revoltător pentru a vorbi despre el. Le prezint condoleanţe victimelor", a adăugat el.

Bilanţul este cel mai mare din ultimii zeci de ani provocat de o incendiere deliberată în Japonia, notează dpa.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO