12 tineri acuzați că au violat o turistă de 19 ani în camera ei de hotel. Mărturia victimei

Dată publicare: 18-07-2019 17:54
Dată actualizare: 18-07-2019 17:59


12 turiști isralieni au fost arestați miercuri în Cipru, acuzați că au violat o turistă britanică.

Judecătorul de la tribunalul din Paralimni (sud-estul Ciprului) a acceptat solicitarea poliţiei de reţinere a celor 12 pentru opt zile, timp în care anchetatorii urmează să-şi finalizeze investigaţiile, ceea ce ar putea duce la inculparea turiştilor israelieni pentru "viol" şi "viol cu premeditare".

Cei 12 israelieni au fost arestaţi miercuri, după ce turista britanică de 19 ani a reclamat că a fost violată la hotelul din Ayia Napa la care era cazată, separat de cei 12. Şedinţa de joi a tribunalului s-a desfăşurat cu uşile închise, unul dintre suspecţi fiind minor.

Consulul israelian de la Nicosia, Yossi Wurmbrand, urmăreşte evoluţiile şi este în contact cu cei arestaţi, iar familiile acestora sunt ţinute la curent, a asigurat într-un comunicat Ministerul de Externe israelian.

Staţiunea Ayia Napa este cunoscută pentru viaţa nocturnă şi plajele cu nisip fin şi este căutată de numeroşi tineri turişti.

Cu 1,32 milioane de vizitatori în 2018, britanicii rămân principalul contingent de turişti din Cipru, frecventat în egală măsură de ruşi şi israelieni.
 

Mărturia victimei
 

Victima a declarat că a fost violată  de un grup de tineri, după ce a venit de la o petrecere, unde a fost cu un bărbat pe care l-a întâlnit cu 3 zile înainte și cu care deja întreținuse relații sexuale, potrivit Daily Mail.

Ea a mai spus că după ce s-a dus cu bărbatul în camera de hotel, ceilalți 11 au intrat și au atacat-o.

Documentele oficiale au arătat că femeia avea zgârieturi pe picioare. Pe de altă parte, presa cipriotă susține că nu există destule dovezi pentru ca toți să fie declarați vinovați. Trei dintre ei au recunoscut că au întreținut relații cu femeia, unii dintre ei au spus că totul s-a întâmplat “cu consimțământul ei”, iar ceilalți că nu au nicio legătură cu atacul.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO