Un copil a găsit pe plajă o sticlă cu un bilet vechi de 50 de ani: ″⁣Răspundeţi, vă rog″

Dată publicare: 18-07-2019 15:10
Dată actualizare: 18-07-2019 15:56


A mers la plajă, dar a găsit în nisip un bilet vechi de 50 de ani

Un mesaj lansat la apă în urmă cu 50 de ani de un băiat de 13 ani din Marea Britanie pe când se afla la bordul unei nave care se îndrepta spre Australia a fost descoperit recent de un băieţel australian.

Jyah Elliot, un băieţel în vârstă de nouă ani, a descoperit marţi, în dunele de nisip de pe o plajă din Australia de Sud, o sticlă cu un mesaj în interiorul său. Ziua următoare, postul de televiziune australian ABC a reuşit să dea de urma autorul mesajului prin intermediul rudelor acestuia din Regatul Unit şi Australia. Este vorba despre Paul Gilmore (63 de ani), care în prezent se află într-o croazieră pe Marea Baltică.

Vedeți în galeria foto a acestui articol imagini cu scrisoarea!

Paul Gilmore a lansat sticla în Oceanul Indian pe când avea 13 ani, în data de 17 noiembrie 1969, în speranţa de a-şi găsi un prieten prin corespondenţă. Scrisoarea precizează poziţia ambarcaţiunii în care se afla băiatul - ''la 1.000 de mile est de Fremantle, în Australia de Vest'' - şi lansează o rugăminte celui va găsi cu mesajul: ''răspundeţi, vă rog''.

Miercuri, Jyah a trimis o scrisoare pe adresa din Australia menţionată în mesaj.

"Era atât de bucuros", a povestit pentru postul ABC mama băieţelului, Carla Elliott.

Sora lui Paul Gilmore, Annie Crossland, a explicat că fratele său îi va răspunde băiatului imediat ce va reveni din croazieră. "Este extraordinar, absolut incredibil", a spus aceasta. "Va fi foarte fericit", a adăugat ea, explicând că familia sa nu mai locuieşte de mult timp la adresa care figurează în mesaj.

Paul Gilmore a lansat la apă în total şase sticle de la bordul TSS Fairstar, o navă pentru transportul britanicilor care emigrau în Australia.

Sursa: Agerpres

Tags: mesaj, sticla, plaja,


VIDEO PROTVPLUS.RO