26 de oficiali chinezi vor fi pedepsiți pentru focarul de COVID din Xian. 13 milioane de oameni în lockdown

Ultima actualizare: 24-12-2021 16:50
xian
Getty

Oficialii din Xian, un oraș din nord-vestul Chinei, vor fi pedepsiți după ce un focar de COVID-19 a băgat în lockdown 13 milioane de locuitori ai orașului, au anunțat autoritățile, relatează Reuters.

Toate zborurile interne din Xian și majoritatea trenurilor cu plecare din oraș programate pentru vineri au fost anulate.

Oficialii din orașul Xian, care este renumit pentru războinicii săi de teracotă îngropați împreună cu primul împărat al Chinei, spun că focarul a izbucnit după ce, un avion cu pasageri din Pakistan a aterizat pe aeroportul în oraș.

Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinei a declarat că 26 de persoane din Xian au fost trase la răspundere pentru că „nu au făcut o treabă bună” pentru a preveni răspândirea COVID-19, însă nu a precizat și cum vor fi aceștia pedepsiți.

Numărul de cazuri de infectare cu transmitere locală din oraș a scăzut la 49, în 23 decembrie, față de 63 de infectări cu o zi înainte.

Începând de joi, fiecare gospodărie din Xian a fost limitată să trimită o singură persoană la cumpărături pentru produse de necesitate, o dată la două zile, în timp ce alți membri ai familiei nu pot pleca decât dacă au locuri de muncă în domenii esențiale.

În Xian au fost făcute mai multe campanii de testare în masă.

China este deosebit de determinată să elimine orice focar de COVID-19, deoarece Beijingul se pregătește să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă din februarie.

Țara și-a închis aproape toate granițele sosirilor internaționale, iar cei care vor veni la Jocurile Olimpice vor fi sechestrați într-o „buclă închisă”, iar regulile vor fi stricte.

La nivel național, China a confirmat 87 de noi cazuri simptomatice pentru 23 decembrie, în scădere față de 100 cu o zi mai devreme, a declarat vineri autoritatea sa de sănătate.

Dintre acestea, 55 au fost transmise local, potrivit unui comunicat al Comisiei Naționale de Sănătate, față de 71 cu o zi înainte.

Nu au existat noi decese, bilanțul deceselor ajungând la 4.636. China continentală avea 100.731 de cazuri confirmate de COVID-19 până pe 23 decembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO