14 protestatari ucişi, în "cea mai mare democraţie". Ar fi fost împuşcaţi de poliţie
Continuă violenţele în India, după adoptarea unei legi privind acodarea cetăţeniei refugiaţilor non-musulmani.
Cinci persoane au fost ucise vineri în timpul manifestaţiilor din India, majorând la 14 numărul total de morţi de la începutul mişcării de contestare împotriva noii legi privind cetăţenia, săptămâna trecută, au anunţat pentru AFP oficiali locali.
Decesele au survenit în statul Uttar Pradesh (nord), cel mai populat din India, cu circa 200 de milioane de locuitori, condus de partidul premierului Narendra Modi. Un responsabil medical al districtului Meerut a informat despre patru morţi în spitalele sale, în timp ce poliţia din Firozabad a anunţat că un manifestant a murit.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
"Cele patru persoane au murit în urma unor răni provocate prin împuşcare", a declarat doctorul Rajkumar, responsabil medical al districtului Meerut, situat la circa 50 de kilometri nord-est de New Delhi.
Alţi şapte manifestanţi au fost internaţi în spitale din Meerut, majoritatea prezentând răni cauzate de pietre aruncate, a adăugat el. Patru poliţişti sunt de asemenea internaţi aici.
Manifestanţii protestează faţă de noua lege a cetăţeniei, aprobată de puterea naţionalistă hindusă. Votată săptămâna trecută, legea contestată facilitează acordarea cetăţeniei indiene refugiaţilor din Afganistan, Pakistan şi Bangladesh, cu condiţia ca aceştia să nu fie musulmani. Opozanţii măsurii o consideră discriminatorie şi neconstituţională.
Aceste proteste reprezintă una din cele mai mari provocări cu care se confruntă premierul Narendra Modi, proaspăt reales, de când a venit la putere în 2014. Noua lege nu îi priveşte direct pe indienii de confesiune musulmană, dar a cristalizat temerile şi mânia acestei minorităţi după cinci ani de guvernare Modi.