De cate ore de somn are nevoie un scolar pentru a fi premiant


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 15:48
Categorie: Incepe scoala
scolar

Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Autonomous University, din Barcelona, copiii care dorm mai putin de 9 ore pe noapte prezinta un risc crescut de a nu face fata sarcinilor pe care le au de indeplinit la scoala.

In cadrul studiului  au fost monitorizati 142 de elevi de scoala primara, majoritatea avand varste cuprinse intre 6 si 7 ani.

Specialistii au analizat cate ore dorm copiii pe noapte si care sunt performantele obtinute de acestia la scoala.

S-a constatat ca elevii care dormeau mai putin de 9 ore pe noapte nu se puteau concentra la cursuri si nu puteau rezolva cerinte de baza la matematica, noteaza depici.ro.

Copiii care dormeau putin aveau si probleme de vorbire, ei nepronuntand corect cuvintele, informeaza Daily Mail.

Expertii sunt de parere ca memoria si abilitatea de a invata a micilor scolari le era afectata din cauza unui program deficitar de odihna.

Aceasta cerecetare a venit in urma semnalelor trase de tot mai multi specialisti care afirma ca minorii sunt lasati singuri nesupravegheati de catre parinti sau tutori si petrec tot mai multe ore in fata unui calculator sau a televizorului.

“Majoritatea copiilor care dorm putin se confrunta cu probleme de dezvoltare din punct de vedere intelectual. Copii care dorm mai putin de noua ore pe noapte obtin rezultate mai scazute la scoala, spre deosebire de cei care dorm intre noua si 11 ore pe noapte. Minorii trebuie sa aiba un program strict de odihna. Ei trebuie sa se culce in fiecare zi la aceasi ora si sa se trezeasca dupa cel putin noua ore de somn. In caz contrar, ei se vor confrunta cu probleme de concentrare la scoala“, a declarat Ramon Cladellas, autorul cercetarii.

Sursa: Pro TV

Tags: elevi, scoala,

A inceput scoala! Zeci de mii de elevi au pus din nou ghiozdanul in spate dupa o lunga vacanta
VIDEO PROTVPLUS.RO