Proteste in toata Romania si in strainatate. Zeci de mii de oameni au cerut si demisia parlamentarilor. "Trezirea, Romania!"

×
Codul embed a fost copiat

Pentru a doua zi la rand, zeci de mii de oameni au iesit in strada, cerand schimbarea clasei politice din Romania si sa fie respectati.

Oamenii spun ca s-a umplut paharul. S-au saturat sa fie mintiti, umiliti si ignorati de cei pe care i-au votat sa ajunga in functii de conducere. Iar demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Cristian Popescu Piedone nu sunt suficiente pentru tot raul provocat. In total, in toata tara au iesit peste 70.000 de oameni, dintre care aproximativ 35.000 in Bucuresti.

Protestatarii au strigat "Jos Parlamentul!" si "Trezirea, Romania!".

Sibiu: Peste 3.000 de persoane la protest

Peste 3.000 de manifestanti au marasluit pe Calea Dumbravii si pe Bulevardul Mihai Viteazu unde circulatia rutiera este blocata pe un sens de mers, traficul fiind dirijat de echipaje de politie.

Citește și
proteste Bucuresti - Doru Oprisan
GALERIE FOTO: Imaginea valului care vine peste coruptia din Romania. 25.000 de oameni cer DEMISIA intregului sistem
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Manifestantii au protestat in dreptul sediului PSD Sibiu, al Prefecturii Judetului Sibiu si in fata Catedralei Mitropolitane, unde au fost intampinati cu usile Catedralei deschise de catre preotul Constantin Necula, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Ardealului. Protestatarii s-au rugat impreuna cu preotul si au ingenuncheat in fata Catedralei, dupa care au continuat sa scandeze: "Daniel, Daniel, du-te dupa Viorel!".

Mai multe echipaje de jandarmi insotesc coloana de manifestanti pe Calea Dumbravii si Bulevardul Mihai Viteazu.

Cele mai dese lozinci ce se aud sunt: "Colectiv!", "Uniti salvam Romania!", "Viorel, nu fi trist, o sa fi taximetrist!", dar si lozinci de la Revolutia din 1989, "Daca va pasa, iesiti din casa!" sau "Nu stati in balcoane, ca muriti de foame!".

Timis: Circa 6 000 de manifestanti la protestul din Piata Victoriei

Circa 6 000 de manifestanti continua sa protesteze pasnic, miercuri seara, in Timisoara.

In jurul orei 19,30, o parte dintre cei adunati in Piata Operei au plecat in mars, trecand prin fata Catedralei si a Primariei, spre Palatul Administrativ, unde isi au sediile Prefectura si Consiliul Judetean.

Pe parcurs, demonstrantii au scandat "Ne-ati ars, v-am ars! Anticipate!", "Jos Parlamentul!", "Demisia!", "Toate partidele fura prin rotatie!", dar si alte lozinci prin care cereau schimbari profunde ale clasei politice.

In fata Palatului Administrativ s-au oprit si au scandat "Jos mafia!".

Apoi, coloana a revenit in Piata Victoriei, unde numarul participantilor a crescut destul de repede, de la cateva sute, in jurul orei 19,00, la circa 6 000, dupa ora 20,00.

Timisorenii cer si respectarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara si responsabilitatea clasei politice.

Targu Mures: Peste 400 de persoane, la un mars impotriva coruptiei

Peste 400 de persoane s-au adunat miercuri seara la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Targu Mures pentru a aprinde o lumanare in memoria victimelor de la Clubul Colectiv si pentru a participa la un mars impotriva coruptiei.

O parte a celor prezenti a aprins lumanari si au pastrat un moment de reculegere pentru victimele tragediei din Bucuresti, insa cateva grupuri organizate pe retelele de socializare au strigat lozinci impotriva clasei politice, impotriva coruptiei, au facut apel la unitate si au cerut construirea de spitale moderne.

Protestatarii au solicitat alegeri anticipate si promovarea unor personalitati noi, care nu au fost atinse de coruptie, dupa care s-au deplasat in fata Institutiei Prefectului - Judetul Mures, unde au continuat protestele.

'Protestam impotriva coruptilor, ne-am saturat. Vrem demisia, toti trebuie sa plece, de la presedinte, prim-ministru si cei 600 de parlamentari. Demisia lui Ponta e doar ca sa calmeze spiritele, isi vor pune altul in loc. Nu se asteptau la mai mult de 1.000 de oameni in strada, cand au vazut 25.000 au facut un pas in spate', a spus unul dintre protestatari, care sustine ca face parte dintr-o grupare autointitulata 'Nationalistii independenti romani'.

Printre lozincile scandate la Targu Mures s-au numarat: 'Coruptia i-a ucis!' (pe cei din Clubul Colectiv, n.r.), 'O dorinta sincera, Romania libera!', 'Uniti, salvam toata Romania!', 'Libertate, te iubim, ori invingem, ori murim!', 'Vrem spitale, nu catedrale!', 'Planul nostru de salvare, tot guvernul la inchisoare!'.

Dupa protestul in fata Prefecturii Mures, grupul de protestatari a pornit intr-un mars prin Targu Mures, catre caminele studentesti, indemnand populatia sa iasa in strada.

Arges: Cateva sute de persoane au participat la un protest desfasurat la Pitesti

Cateva sute de persoane au participat la un protest desfasurat miercuri seara la Pitesti, actiunea fiind organizata in urma tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti, in care au murit 32 de tineri, iar peste 140 au fost raniti.

Participantii la actiunea initiata prin intermediul retelelor de socializare s-au strans in Piata Vasile Milea din centrul orasului, unde au aprins lumanari in memoria victimelor incendiului, dupa care au pornit in mars catre sediul Primariei Pitesti.

Manifestantii au scandat "Hotii! Hotii!", iar unii au purtat pancarte prin care cereau dreptate si acuzau de coruptie intreaga clasa politica.

In urma incendiului din Bucuresti au murit si doi argeseni. Este vorba de Ionut Valentin Fieraru, de 26 de ani, din comuna Valea Mare Pravat si Elena Diana Enache, de 24 de ani, din comuna Poienarii de Muscel.

Protete si in strainatate

Ecoul manifestatiilor din Romania este puternic si dincolo de granite! Si la Paris si Londra, sute de romani au iesit miercuri seara in strada, in semn de solidaritate cu cei care protesteaza in tara. Au cantat imnul României, iar mesajul lor catre cei de acasa a fost clar: "Noi am plecat, dar nu vă lasam singuri!" Si ei cer schimbare si "un Guvern bazat pe oameni specializati, nu politici!".

 

Cluj: Circa 3.000 de clujeni au protestat pe strazi impotriva clasei politice

Circa 3.000 de persoane au participat, miercuri seara, la un mars de protest impotriva clasei politice, desfasurat in zona centrala a municipiului Cluj-Napoca.

Cateva sute de persoane s-au adunat initial in Piata Unirii, unde au ingenuncheat si au tinut un moment de reculegere pentru cei morti la clubul Colectiv din Bucuresti.

Dupa momentul de reculegere, ei au cantat Imnul national si au scandat sloganuri impotriva intregii clase politice, pornind apoi in mars prin zona centrala.

Printre altele, protestatarii au scandat ''Toate partidele, aceeasi mizerie', ''Parlamentul judecat pentru sangele varsat', ''Clasa politica e sub orice critica', ''Vrem spitale, nu catedrale', ''Bucuresti, nu uita, Clujul e de partea ta', ''Ole, ole, ole, Victor Ponta nu mai e', ''Parlament penal, mars la tribunal', 'Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa', 'Anticipate, nu imunitate', 'Daca va pasa, iesiti din casa', 'DNA - si biserica te vrea', 'Jos hotii', 'Singura solutie, inc-o revolutie'.

De asemenea, ei au purtat pancarte pe care se putea citi: ''Coruptia ucide', ''Coruptia pericol de moarte', ''Uniti salvam toata Romania' si pe parcursul protestului au scandat de mai multe ori numele clubului Colectiv.

In marsul lor, protestatarii s-au oprit in fata Catedralei Metropolitane, a Prefecturii si a Primariei, unde de asemenea au scandat lozinci dintre cele mentionate, iar apoi, in fata Casei de Cultura a Studentilor, au tinut un nou moment de reculegere.

''Situatia politica s-a schimbat. Unii ar spune ca radical, eu as spune ca nu s-a schimbat chiar atat de mult, ci niste papusi care erau in fata vor fi date mai in spate si in locul lor vor fi puse altele. Problemele pe care le are societatea sunt aceleasi. (...) Nu mai exista revendicari clare, eventual vom descoperi daca avem altele. Sunt revendicarile acelea mai putin spectaculoase care au existat dintotdeauna, sa dispara coruptia, un buget de 10% din PIB pentru sanatate. Probabil ca unul dintre scopurile nedeclarate ale acestui miting este sa ne asiguram ca aceasta schimbare nu este doar de suprafata sau de forma', a declarat Cornel Valcu, lector universitar, cel care a lansat pe retelele de socializare apelul pentru mitingul de la Cluj.

In finalul marsului prin zona centrala a Clujului, o parte a protestatarilor au revenit in Piata Unirii, unde au reluat scandarile impotriva clasei politice.

Brasov: Peste 700 de persoane s-au adunat langa Prefectura. Cer ca viitorul Guvern sa nu aiba corupti

Peste 700 de persoane, in mare parte tineri, s-au adunat miercuri seara, incepand cu ora 18.00, langa Prefectura Brasov, ei cerand ca viitorul Guvern sa fie unul competent, fara corupti.

"Urmatorul Guvern care va veni sa aiba in minte urmatoarele lucruri: anticoruptie, justitie, transparenta. Noi trebuie sa stim ce fac ei. in continuare vrem sa punem presiune pe factorii decidenti ca viitorul Guvern sa fie unul competent, fara corupti, care sa comunice cu publicul si sa ia niste masuri corecte pentru populatie", a declarat Radu Hossu, organizatorul protestului.

Dupa o jumatate de ora, timp in care au aprins candele langa unul dintre zidurile Prefecturii si au cantat cateva strofe din Imnul National, protestatarii au plecat in mars pe str. Republicii - Piata Sfatului, apoi au coborat pe str. Muresenilor - bulevardul 15 Noiembrie - Prefectura.

Protestatarii au scandat "Jos coruptii", "Guvern fara corupti", "Uniti salvam toata Romania".

Constanta: Numarul protestatarilor a crescut la peste 3.000

Numarul persoanelor care protesteaza, miercuri seara, pe bulevardele din zona centrala a Constantei a crescut in ultima ora la peste 3.000.

Acestia scandeaza "Colectiv", "Constanta", "Iesiti din casa, daca va pasa", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa", "Anticipate", "Vrem spitale, nu catedrale", "Coruptia ucide", iar unii dintre ei au in maini drapele tricolore.

Initial, aproximativ 200 de oameni s-au strans in fata sediului Prefecturii si apoi au plecat intr-un mars. Constantenii prezenti la mars isi exprima solidaritatea cu protestatarii din Capitala, in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Marti seara peste 100 de constanteni au protestat pe platoul Prefecturii si au organizat un mars pe strazile orasului.

Bacau: Peste 2.000 de protestatari au cerut demisiile parlamentarilor, sefilor din administratia judeteana si alegeri anticipate

Aproximativ 2.200 de bacauani au protestat, miercuri seara, in Piata Tricolorul, cerand demisiile tuturor parlamentarilor, ale persoanelor cu functii de conducere din administratia locala si judeteana si organizarea de alegeri anticipate.

 

Peste 2.000 de bacauani protesteaza impotriva coruptiei

Posted by I Love Bacau on Wednesday, November 4, 2015

Participantii, in majoritate tineri, s-au strans la chemarea reprezentantilor proiectului politic intitulat Initiativa Bacauana. Daca la inceput, in jurul orei 17,00, erau adunati doar 150 de oameni, pana la ora 20,00 se stransesera aproximativ 2.200.

''Este protestul care cunoaste cea mai mare participare cel putin din ultimii 15 ani in Bacau", a declarat, pentru Agerpres, Cristian Ghinghes, unul dintre initiatorii mitingului.

Cei prezenti, dupa ce au aprins lumanari in memoria victimelor din clubul bucurestean ''Colectiv'' si s-au rugat pentru raniti, au cerut apoi, prin scandari, demisia primarului, a tuturor celor care detin functii de conducere in administratia locala si judeteana, dar si a parlamentarilor, si organizarea de alegeri anticipate. Au fost voci care au solicitat desfiintarea Parlamentului si s-a cerut ANAF sa confiste averile coruptilor.

''Acest protest este impotriva intregii clase politice. Demisia lui Victor Ponta nu schimba mare lucru. Avem primari, deputati si presedinti de partid in functie. Cu toti cei corupti ori iresponsabili, ori indiferenti, ce facem? Nu iesim in strada pentru a inlocui o camarila cu alta. Toti sunt o apa si un pamant! Vrem politicieni care sa fie atenti si mai ales sa reactioneze prompt la problemele oamenilor. Pentru aceasta am iesit si astazi in strada si speram sa adere cat mai multi bacauani la demersul nostru, bacauani aflati intr-o stare de indiferenta fata de soarta lor. Spunem clar: asa nu mai merge", a afirmat Dorin Chirilescu, un alt initiator al protestului.

In context, organizatorii mitingului au interzis sa ia cuvantul unui lider local al PMP care intentiona sa se exprime public.

Mitingul s-a desfasurat fara incidente majore, singura problema pentru organizatori aparand atunci cand un grup de participanti a vrut se indrepte catre locuintele primarului Romeo Stavarache si altor sefi de institutii ori partide din municipiu. Dupa dialoguri destul de incinse initiatorii deplasarii au renuntat la intentie. La ora 21,30, actiunea de protest s-a incheiat fara alte incidente.

Botosani: Peste 200 de tineri protesteaza in Piata Revolutiei

Peste 200 de persoane au participat, miercuri seara, la o manifestatie in Piata Revolutiei din municipiul Botosani in semn de solidaritate cu victimele incendiului de vineri seara din Clubul Colectiv din Bucuresti.

Protestatarii, in majoritate tineri, cer reformarea si responsabilizarea clasei politice, considerand ca demisia Guvernului nu este suficienta pentru a se intampla acest lucru. Ei au afisat bannere cu mesaje de genul: 'Clasa politica/ Gasca penala de hoti/ Tradatori de tara/ Ne vor vinde pe toti !', 'Jos sobolanii ! /Generatia tanara vine cu deratizarea', 'Bine ati venit in Romania ! /La noi s-a investit prostia', 'in amintirea celor care s-au zbatut in acea inchisoare de flacari', 'Am votat pentru 300 de parlamentari. Este vointa poporului'.

'Am iesit in strada pentru ca imi doresc o altfel de Romanie, nu una condusa de politicieni corupti si iresponsabili. Doresc mai mult respect fata de cetatean', a declarat unul dintre manifestanti.

Pe langa cei aproximativ 250 de cetateni, in Piata Revolutiei au fost dispuse si importante forte de ordine, fara insa a fi fost inregistrate incidente.

Buzau: Aproape 1000 de tineri au iesit in strada

Aproape 1000 de tineri au iesit, miercuri seara, in centrul municipiului Buzau scandand 'Demisia!' si 'Ne vrem tara inapoi!'

Coloana a plecat din Piata Dacia si s-a oprit in fata cladirii Prefecturii, dupa care s-a indreptat catre Parcul Crang.

In fata Prefecturii tinerii au strigat ,,Ne vrem tara inapoi" si ,,Demisia".

"Am raspuns chemarilor lansate pe reteaua de socializare Facebook de a ne alatura manifestatiilor din Capitala", a declarat Sorin Georgescu, unul din tinerii manifestanti.

Olt: Zeci de persoane protesteaza in fata Prefecturii. Se cere schimbarea clasei politice

Cateva zeci de persoane au protestat miercuri in fata Prefecturii Olt, afirmand ca vor o schimbare a clasei politice.

Mai multi protestatari au aratat ca vor sa traga un semnal de alarma privind dorinta de schimbare si in plan local.

"Speram ca si noi, aici, in Slatina, prin acest mic protest, sa tragem un semnal de alarma, sa spunem ca nici in Slatina nu se poate coruptie. (...) Vrem o tara normala, nu mai vrem o tara cu conducatori care sa ne fure, vrem o tara cu conducatori care sa ne reprezinte interesele. (...) Vrem ca cetateanul, omul rand sa fie in centrul atentiei. (...) Nu aceleasi partide si nu aceiasi oameni", a spus Ion Ioan, un lider sindical de pe platforma industriala din Slatina.

Mai multe persoane care au participat la protestul de la Slatina au spus ca au iesit in strada in urma unor apeluri facute pe Facebook. Protestatarii au scandat in mai multe randuri "Jos mafia", "Coruptia ucide".

Gorj: Sute de persoane protesteaza in Targu-Jiu impotriva clasei politice

Cateva sute de persoane, majoritate tineri, protesteaza, miercuri seara, in municipiul Targu-Jiu, pentru victimele incendiului din clubul "Colectiv" dar si impotriva actualei clase politice, manifestantii cerandu-le demisia autoritatilor locale.

Manifestantii s-au adunat in centrul municipiului, in Piata Prefecturii si au plecat apoi in mars catre mai multe zone din oras, blocand la un moment dat circulatia pe una dintre cele mai circulate artere. Acestia s-au oprit la biserica din apropierea Spitalului 700 si au lasat un banner pe care este scris "Vrem spitale, nu catedrale".

Protestatarii poarta pancarte si bannere pe care sunt scrise mesaje precum "Afara cu hotii din tara", "Nepasarea ucide", "Toate partidele, aceeasi mizerie!"".

"Nu ne multumeste demisia premierului. O alegere din Guvern nu este destul de buna, mai bine propunem noi pe cineva ca sa putem spune apoi ca daca am facut o greseala, cel putin am facut-o cu mana noastra. Vom iesi in strada pana cand se va schimba ceva. Toti cei care au vrut sa vina au venit aici asta-seara. sunt elev si majoritatea colegilor mei sunt aici. Vrem sa plece toti cei care sunt la Bucuresti, nu ne simtim reprezentati de cei care conduc acum tara", au spus doi dintre protestatari.

La manifestare au fost dispuse si numeroase forte de ordine, pana in prezent nefiind inregistrate incidente.

Iasi: Numarul protestatarilor a ajuns la 5.000

Numarul iesenilor care au iesit, miercuri seara, in strada, in memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv din Bucuresti si pentru a protesta fata de clasa politica a ajuns la aproximativ 5.000, dupa ce initial numarul celor care s-au intalnit in Piata Unirii a fost de cateva sute.

Dupa ce a strabatut strazile din centrul Iasiului, coloana de protestatari a mers in campusul studentesc Tudor Vladimirescu, al doilea campus ca marime din tara, dupa Grozavesti. Fie ca erau studenti, tineri sau persoane aflate la varsta maturitatii, cu totii au scandat lozinci impotriva partidelor politice, au cerut "spitale in loc de catedrale", unii solicitand chiar demisia Patriarhului Daniel.

Protestatarii s-au mobilizat pe site-urile de socializare, cu mesaje precum: "Mi se pare foarte important sa se ceara un Guvern tehnocrat", "Ar trebui ca astazi sa dam jos conducerea BOR".

La eveniment si-au anuntat participarea, pe Facebook, aproximativ 1.000 de persoane, in Piata Unirii, insa numarul a crescut simtitor spre orele serii.

Marsaluind pe bulevardele orasului, protestatarii striga: "O noua o putere in stat, cetateanul implicat", "Toate partidele aceeasi mizerie", "Iesiti din casa daca va pasa".

Galati: Aproximativ 2.000 de persoane protesteaza in fata Prefecturii

Aproximativ 2.000 de persoane, majoritatea tineri si adolescenti, protesteaza miercuri seara in fata Prefecturii Galati, nemultumiti de clasa politica si impotriva coruptiei din sistem.

Initial, protestatarii s-au organizat pe retelele de socializare si s-au intalnit in cartierul tiglina I, in doua puncte, dupa care cele doua coloane s-au unit si au plecat in mars prin centrul orasului spre Prefectura Galati. Cand s-a ajuns in dreptul Primariei Galati, tinerii au huiduit si au scandat: ,,De la primarie, la puscarie'.

In fata Prefecturii, protestatarii au intonat imnul national si au fluturat tricolorul. Oamenii scandeaza "Singura solutie, inca o revolutie", "Hotii, hotii", "Demisia", "Jos coruptia", "Toate partidele, aceeasi mizerie".

Protestatarii sunt pasnici si nu au blocat traficul rutier. Masinile circula pe langa ei si soferii claxoneaza in semn de solidaritate.

Hunedoara: Proteste ale tinerilor, la Petrosani si Deva

Cateva sute de persoane, in majoritate tineri, au protestat pasnic miercuri seara in Petrosani si Deva, ei acuzand, prin pancartele pe care le-au expus, coruptia, precum si clasa politica in ansamblu.

Cei mai multi participanti au fost la Petrosani, unde aproape 500 de tineri, dupa estimari neoficiale, s-au strans cu drapele in fata cladirii teatrului din localitate. Grupul a plecat in mars spre Piata Victoriei si apoi spre sediul Primariei. Protestul s-a incheiat dupa mai bine de o ora.

La Deva, aproape o suta de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat in fata statuii lui Decebal din Piata Victoriei, la baza careia sunt depuse zeci de candele aprinse si mai multe coroane de flori in memoria celor care si-a pierdut viata in clubul Colectiv din Capitala.

Cel putin 20 de participanti purtau in maini diverse pancarte pe care se puteau citi mesaje ca: 'Sunteti toti la fel, niste clone! Ponta, Oprea, Base, Blaga, Piedone', 'politicieni - toti sunteti vinovati de masacrarea Romaniei' sau 'Coruptia ucide'. Grupul de protestatari a parcurs apoi, pe jos, distanta pana la sediul Prefecturii Hunedoara.

Protestele declansate in cele doua orase au fost anuntate in cursul zilei de miercuri pe retelele de socializare.

Vaslui: Peste 250 de protestatari in Piata Centrului Civic

Peste 250 de persoane au participat, miercuri seara, la o manifestatie in Piata Centrului Civic din municipiul Vaslui. Participantii, in majoritate tineri si adolescenti, si-au manifestat solidaritatea cu victimele incendiului de saptamana trecuta din clubul "Colectiv" din Capitala.

Protestatarii au cerut reformarea clasei politice si au scandat lozinci ca: "Uniti, salvam toata Romania!" sau "Ne vrem tara inapoi!" si au cantat impreuna o parte din Imnul National al Romaniei "Desteapta-te, romane!". Oamenii au scandat, de asemenea, minute in sir, "Colectiv, Colectiv!", in timp ce parinti cu copii de mana au aprins lumanari in memoria victimelor care au pierit in incendiul de vinerea trecuta.

"Faptul ca au iesit atatia copii este un semn bun pentru viitorul acestei tari. Poate ar fi trebuit sa fim mai multi, dar e bine ca oamenii incep sa reactioneze. Ceva trebuie sa se schimbe in tara noastra si chiar daca tonul a fost dat in Capitala, oricand suntem dispusi sa punem si noi umarul pentru schimbare", a declarat unul dintre manifestanti.

Protestul a fost unul pasnic, nefiind inregistrate incidente.

Neamt: Aproapte 500 de persoane protesteaza in Piatra Neamt

Aproape 500 de persoane, in majoritate tineri, s-au adunat, miercuri, in fata Teatrului Tineretului din Piatra Neamt pentru a se solidariza cu victimele din Club Colectiv.

Acestia au parcurs apoi un traseu de circa doi kilometri prin centrul orasului, scandand 'Colectiv', 'Iesiti din casa, daca va pasa', 'Coruptia ucide'. Dupa marsul prin oras, manifestantii au mers pe platoul din Curtea Domneasca unde au aprins lumanari la Biserica Sfantul Ioan Domnesc.

Protestul tinerilor s-a desfasurat fara incidente, iar pe tot parcursul protestelor ordinea a fost asigurata de jandarmi.

Alba: Protest incheiat in fata casei primarului Mircea Hava

Peste o mie de persoane au participat, miercuri seara, la Alba Iulia, la un miting si mars de protest, la finalul actiunii o parte dintre cei prezenti deplasandu-se spre locuinta primarului Mircea Hava, unde au scandat "Iesiti din casa, daca va pasa!".

Numarul protestatarilor a continuat sa creasca pe masura ce acestia s-au deplasat de la locul de intalnire, respectiv Palatul Administrativ, unde au pastrat si un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv, spre cartierul Cetate, ajungand de la cateva sute la peste o mie.

La finalul actiunii de protest, in jur de o suta de persoane s-au dus in fata casei primarului Mircea Hava, din cartierul Cetate, unde marsul a luat sfarsit.

Protestul de la Alba Iulia a fost convocat pe retelele de socializare. Printre lozincile scandate au fost atat mesaje antiguvernamentale si impotriva partidelor politice, cat si de solidaritate cu victimele incendiului produs in clubul Colectiv.

Protestatarii, unii dintre ei purtand steaguri tricolore, au afisat pancarte cu mesajele "O dorinta sincera: Romania libera", "Coruptia ucide", "Noi suntem generatia care schimba istoria" sau "Pana ieri am tacut, de azi incep sa urlu".

Actiunea s-a desfasurat sub supravegherea jandarmilor, fara a fi inregistrate incidente.

Dolj: Peste 2.000 de persoane, la un protest in centrul Craiovei

Peste 2.000 de persoane protesteaza, miercuri seara, in centrul Craiovei, scandand mesaje prin care cer "schimbare" si "salvarea Romaniei".

Protestatarii, persoane de toate varstele, s-au strans in Piata "Mihai Viteazul" - Piata Prefecturii din Craiova, unde au cantat Imnul National, apoi s-au deplasat pe strada A. I. Cuza, care a fost blocata traficului auto, pana la Judecatoria Craiova.

Manifestantii au fost insotiti de cordoane de politisti si jandarmi, iar pe toata durata deplasarii au scandat "Colectiv, colectiv!", "Demisia!", "Uniti, salvam toata Romania!", "Libertate, libertate", au aplaudat si au purtat pancarte cu mesaje.

Prahova: Aproximativ 500 de persoane au protestat la Ploiesti, cerand demisia Parlamentului

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, au protesta, miercuri seara in centrul municipiului Ploiesti, acestia cerand dreptate "pana la capat", demisia Parlamentului, dar si stoparea coruptiei.

Protestul, care nu a fost autorizat, s-a desfasurat in fata Palatului Administrativ, in care isi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judetean si Primaria Ploiesti, manifestantii care au raspuns apelului lansat pe retele de socializare aprinzand lumanari pentru victimele incendiului din clubul Colectiv si purtand steagul national.

Protestatarii au cerut demisia Parlamentului, parlament unicameral si dreptate, ei scandand "Colectiv", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa", "O dorinta sincera, Romania libera", "N-aveti coloana, decat oficiala", "Cinste lor, cinste salvatorilor", "Vrem dreptate, asa nu se mai poate".

De asemenea, acestia au afisat pancarte si bannere de dimensiuni mari cu mesaje precum "Parlament penal. Demisia", "Stop coruptiei", "Noi suntem generatia care nu tace", "Fara imunitate" si "Demisia n-ajunge. Acum cine raspunde?" si au intonat imnul national.

Aceasta a fost a doua seara in care la Ploiesti au fost organizate manifestari in urma incendiului din clubul Colectiv, dupa ce, marti seara, peste 1.500 de tineri au participat la un mars autorizat in memoria victimelor, aprobarea fiind obtinuta de un tanar de 18 ani.

Satu Mare: Circa 1.000 de persoane au protestat in centrul orasului

Circa 1.000 de persoane au protestat miercuri seara in centrul municipiului Satu Mare, scandand lozinci antiguvernamentale si impotriva partidelor politice.

Protestatarii s-au adunat in pasajul Corneliu Coposu, de unde au pornit intr-un mars catre statuia preotului Vasile Lucaciu din Piata Libertatii, unde au cantat Imnul National. Ei au avut pancarte cu mesaje antiguvernamentale si impotriva partidelor, precum "Jos clasa politica corupta", "invatamant, nu Biserici" si au scandat lozinci precum "Hotii", "Vrem Dreptate", "Demisia", "Iesiti in strada daca va pasa", "Ne vrem tara inapoi".

De asemenea, protestatarii au afisat versuri ale trupei Goodbye to Gravity.

Potrivit estimarilor jandarmilor, la miting au participat circa 1.000 de persoane.

Maramures: Aproape 300 de persoane au demonstrat in municipiul Baia Mare

Peste 300 de persoane au manifestat, miercuri seara, in zona centrala a municipiului Baia Mare, aratandu-se solidari cu alte proteste din tara.

Protestatarii au traversat Piata Revolutiei si s-au oprit in fata Prefecturii Maramures unde au scandat mai multe lozinci la adresa clasei politice, ei fiind insotiti pe traseu de echipaje de jandarmi si politie.

Conform reprezentantilor Jandarmeriei Maramures, mitingul nu a fost autorizat si s-a desfasurat fara incidente.

Braila: Peste 1.000 de persoane protesteaza in Piata Independentei

Peste 1.000 de persoane protesteaza, miercuri seara, in Piata Independentei din Braila, scandand mesaje cum ar fi 'Libertate' si 'Salvarea Romaniei'.

Politistii si jandarmii au insotit coloana care a mers pe Calea Calarasilor, de la Tribunal spre Centrul Istoric, timp in care manifestantii au scandat: 'Am mers in mars pentru oamenii arsi!' , 'Cinste lor, cinste lor, cinste pompierilor!', 'Bucuresti nu uita, Braila e de partea ta!'.

Circulatia a fost blocata cateva zeci de minute pe Calea Calarasilor, cea mai importanta artera din municipiu, iar protestatarii au mers spre Catedrala, unde au strigat mesaje impotriva Bisericii.

Protestatarii s-au oprit in jurul orei 21,00 pe platoul din Piata Independentei, loc care, de duminica seara, s-a transformat intr-un altar in jurul fotografiei braileanului Andrei Petru Buca, de 29 de ani, de profesie arhitect, decedat in incendiul din clubul bucurestean.

Sute de braileni l-au condus marti, pe ultimul drum, pe Andrei Petru Buca. Slujba de inmormantare a fost oficiata de Arhiepiscopul Dunarii de Jos iPS, Casian Craciun, alaturi de un sobor format din 17 preoti.

Bihor: Aproape o mie de oradeni au marsaluit pe strazile din centrul municipiului

Aproape o mie de oradeni, majoritatea tineri, au iesit pe strada miercuri seara, in semn de solidaritate cu victimele incendiului de la ''Colectiv'' si pentru a protesta impotriva guvernantilor.

Tinerii s-au adunat in cursul serii la Statuia Ostasului Roman, din parcul 1 Decembrie, de unde, dupa o jumatate de ora, au pornit in mars pe un traseu central din municipiu, scandand 'Iesiti din casa, daca va pasa', 'Jos coruptia!', "Cinste lor, cinste salvatorilor", "Am sta in casa, dar mortii nu ne lasa".

'Am iesit pentru ca am izbucnit, la fel ca toti romanii, inca de ieri seara, pentru ca toti cei pe care i-am ales sa ne conduca tara pun mai presus de viata, sanatate si libertatea omului, banii, interesele. Coruptia ucide. Asteptam o viata mai buna, sa nu mai fie atata coruptie, fiecare sa reuseasca in viata pe puterile lui, nu pe relatii si cunostinte. Speram sa se schimbe ceva', a declarat un protestatar.

'In primul rand am iesit, pentru ca noi, tinerii, generatia noua, vrem sa schimbam ceva in Romania, in mai bine. Ne-am saturat de hotii, corupti, de parlamentari care abuzeaza de orice in tara asta, inclusiv de fondurile europene. M-am scarbit de Guvern, nu de tara noastra, ca avem o tara minunata, in care vrem sa traim', a completat un alt oradean.

Protestatarii s-au oprit in fata Catedralei Ortodoxe din centrul civic al municipiului unde au scandat 'Vrem spitale, nu catedrale!'. Desi jandarmii au incercat sa-i convinga sa intre in parcul 1 Decembrie din apropiere, tinerii au pornit mai departe catre cartierul Nufarul.

Tulcea: Aproximativ 100 de participanti la un mars de solidaritate pe strazile municipiului

Aproape 100 de persoane au participat, miercuri seara, pe strazile orasului Tulcea, la un mars de solidaritate cu familiile victimelor incendiului inregistrat in urma cu o saptamana in clubul bucurestean Colectiv.

Protestatarii s-au intalnit in jurul orei 18,30 in Piata Mircea cel Batran, unde au aprins o lumanare, unii dintre ei plecand la un interval de o ora pe strazile orasului. "Am venit sa aprind o lumanare pentru sufletele frante mult prea devreme, nu sa scandez, nu sa tip. E nevoie de o schimbare si nu am plecat in mars pentru ca mi-e frica de violenta", a declarat pentru AGERPRES Corina s., in varsta de 35 de ani, cu doua fetite de mana.

Alte persoane care au ramas in Piata Mircea cel Batran, aproximativ 50, potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ), au comentat numarul mic al participantilor la marsul de solidaritate. "Se pare ca Tulcea nu este atat de empatica. Sunt putini. Orasul are circa 90.000 de locuitori, iar daca ar fi venit macar 5% dintre ei, ar fi fost ceva", a afirmat Virgil F., in varsta de 39 de ani.

In timpul marsului de solidaritate, cei aproximativ 100 de participanti au cerut demisia parlamentarilor, au intonat imnul Romaniei si s-au oprit in fata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Delta" pentru a aplauda. "Ei sunt eroi, pentru ca vinerea trecuta au salvat vieti", a explicat Florentin S., in varsta de 15 ani.

Chiar daca in anumite zone au blocat circulatia autoturismelor pe un sens de circulatie, soferii i-au asteptat pe protestatari si i-au incurajat cu claxoane, patrule ale Politiei Rutiere dirijand traficul.

Actiunea de solidaritate cu victimele incendiului inregistrat vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti s-a incheiat in Piata Mircea cel Batran in jurul orei 21.00.

Potrivit IJJ, aceasta actiune nu a fost autorizata. "in timpul actiunii din aceasta seara (miercuri seara, n.red.) la care au participat circa 150 de persoane nu s-au inregistrat incidente", a precizat inspectorul sef al IJJ, Ion Bordei.

Autoritatile de ordine publica din municipiul Tulcea au autorizat miercuri o actiune de solidaritate cu victimele tragediei din clubul bucurestean Colectiv, aceasta urmand sa aiba loc vineri, 6 noiembrie, in intervalul orar 20,00-22,00.

Valcea: Sute de protestatari au cerut dizolvarea Parlamentului si o noua clasa politica

Peste 500 de valceni au cerut, miercuri seara, in Piata Revolutiei din Ramnicu Valcea, alegeri anticipate si dizolvarea Parlamentului, acestia sustinand ca nu este suficienta doar demisia guvernului.

Astfel, elevi ai Colegiilor Nationale din municipiu, studenti, ingineri, angajati din mediul privat, directori ai teatrelor valcene au creat un nucleu al protestelor propunand o lista cu revendicari care implica dizolvarea Parlamentului, candidati fara dosare penale, stoparea coruptiei si "anularea spagii" din Romania.

Acestia s-au deplasat in mars spre Arhiepiscopia Ramnicului, unde au aprins lumanari si candele pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, de saptamana trecuta, cerand valcenilor sa "iasa in strada daca le pasa".

Mai multi participanti la miting au declarat ca daca Romania nu avea o coruptie cronica, nu s-ar fi ajuns la falimentul Oltchim, jaful din paduri, disparitia CPL Ramnicu Valcea si exodul masiv al tinerilor.

Protestarii au revenit apoi in Piata Revolutiei unde au facut o cruce din candele aprinse.

Suceava: Aproximativ 100 de tineri au participat la un mars de comemorare a victimelor din Colectiv

Aproximativ o suta de persoane, majoritatea tineri, au participat miercuri seara la un mars de doliu in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv din Bucuresti.

Tinerii s-au mobilizat pe retele de socializare si s-au intalnit in fata Primariei Suceava, de unde au plecat intr-un mars al tacerii spre Palatul Administrativ din centrul orasului.

Tinerii au aprins candele in fata institutiilor, dar si la Monumentul Eroilor din Parcul central, unde s-au oprit si au spus rugaciunea "Tatal Nostru".

Cei care s-au manifestat miercuri seara la Suceava au purtat pancarte pe care scria ''Colectiv, impreuna rezistam'', ''Coruptia ucide'', ''Suceava in doliu'', ''The day we give in is the day we die'' (vers al trupei Goodbye to Gravity - n.r.).

Participantii la mars arata ca manifestarea lor se doreste a fi si un apel pentru ajutorarea victimelor care inca se afla in spitale in stare grava. Unii tineri au spus ca le-au murit prieteni in clubul Colectiv si ca trebuie sa se faca dreptate.

''Pentru noi dreptate este sa fim in siguranta in oricare institutie'', a spus o tanara.

Manifestarea de la Suceava s-a incheiat fara incidente.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
STAREA RANITILOR din COLECTIV. Complicatiile ce pot aparea in organismul pacientilor si care le pot agrava starea
STAREA RANITILOR din COLECTIV. Complicatiile ce pot aparea in organismul pacientilor si care le pot agrava starea

Pentru cei care au supravietuit cuptorului din Colectiv greul nu a trecut, dimpotriva. Ranitii au intrat in a 5 -a zi de terapie intensiva.

GALERIE FOTO: Imaginea valului care vine peste coruptia din Romania. 25.000 de oameni cer DEMISIA intregului sistem
GALERIE FOTO: Imaginea valului care vine peste coruptia din Romania. 25.000 de oameni cer DEMISIA intregului sistem

Fotograful Doru Oprisan a publicat pe contul sau de Facebook o galerie foto impresionanta cu cei 25.000 de romani care au iesit in strada pentru a cere dreptate. 

CORUPTIA UCIDE: 25.000 de oameni au cerut in strada schimbarea sistemului politic din Romania.
CORUPTIA UCIDE: 25.000 de oameni au cerut in strada schimbarea sistemului politic din Romania. "Este doar inceputul!"

25.000 de oameni au iesit marti in strada, cerand schimbarea clasei politice din Romania si demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Cristian Popescu Piedone.

Recomandări
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei. 

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.