Numarul victimelor de la Colectiv a crescut la 56. Mesajul emotionant al profesorilor despre Ioana, tanara care a murit luni
Saptamana a inceput si in Romania, cu un anunt dureros. Numarul mortilor din ''Colectiv'', a ajuns la 56. Ioana Geambaau, era un copil de nota 10. Avea doar 18 ani si visa sa ajunga arhitect.
In seara de 30 octombrie era cu prietenii la club, cand s-a declansat incendiul, iar plafonul, s-a prabusit peste ea. Aparatele, i-au suplinit functiile vitale, pana luni.
Ioana era singura la parinti iar ai ei au avut cu ce sa se mandreasca. A fost olimpica la matematica si engleza si a terminat liceul ca sefa de promotie. A luat Bacalureatul cu media 9,51. Era o fata frumoasa careia ii placea enorm sa picteze.
Angela Gutu, profesor de limba romana: "Ziceam mereu ca e acea categorie de copil pe cale de disparitie, un elev, un om, o enciclopedie ambulanta, cuvintele chiar sunt de prisos, e o durere."
Emil Proscanu, primar Mizil: "Pe Ioana o cunosc de cand era copil, picta foarte frumos, i-am vazut foarte multe tablouri, a facut cateva expozitii, venea cu mama la cenaclu, un copil sensibil."
Ioana a venit din Mizil la Bucuresti si se pregatea intens pentru admiterea la arhitectura. In vinerea neagra a mers in Colectiv la concertul trupei ''Goodbye to Gravity''. In haosul general fata a fost lovita de o bucata desprinsa din plafon. La spitalul Sfantul Ioan din Capitala numai aparatele au mai tinut-o in viata. In toate acestea zile mama ei, care este medic chirurg s-a rugat neincetat pentru o minune.
Madalina Clucerescu, colega Ioanei : "Cel mai mare vis al ei era sa intre la arhitectura. Am vorbit joi seara cu ea, dar nu am aflat ca se duce in club, daca stiam probabil ma duceam si eu."
"Am sperat tot timpul ca o sa isi revina. Dumnezeu sa te ierte, Ioana!" a scris o prietena pe pagina de Facebook a tinerei.
Stefania Enache, colega Ioanei: "O fata foarte buna la invatatura. Ii placea matematica foarte mult, era olimpica. Nimanui nu i-a venit sa creada cand am aflat, toata lumea era socata."
In prezent 55 de persoane ranite în incendiul de la Colectiv sunt internate în spitalele din Bucuresti. 13 raman inca în stare critica si grava. Alti 30 de romani sunt ingrijiti in clinici din Austria, Belgia, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia si Israel.
In paralel, Crucea Rosie, continua sa faca achizitii, din banii strinsi in urma campaniei: "Noua ne Pasa. Impreuna daruim speranta". Marti dimineata, in spitalele unde sunt tratate victimele incendiului din '' Colectiv'', vor ajunge 7 aparate, cu ajutorul carora se preiau, si se aplica, grefele de piele.