Adrian Stanculea, Spitalul de Arsi: Trei pacienti de la Colectiv au decedat aproape sigur din cauza infectiilor
Medici de la Spitalul de Arsi din Bucuresti au oferit joi informatii cu privire la informatiile publicate de jurnalistul Catalin Tolontan, conform carora multi dintre ranitii de la Colectiv au murit din cauza infectiilor cu bacterii.
Conducerea Spitalului de Arsi recunoaste ca Romania nu are conditiile unui spital din strainatate, dar arata ca medicii au facut tot ce au putut sa salveze pacientii.
"Am avut 27 de bolnavi internati, din care au decedat 6, iar 3 au decedat aproape sigur din cauza infectiilor... Pacientii au decedat si in strainatate. Mi-e greu sa zic de ce au decedat pacientii in strainatate", a declarat medicul Adrian Stanculea, seful ATI de la spitalul de Arsi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Conform acestuia "gradul de infectii este in limite acceptabile".
"Multi bolnavi care au plecat de aici au plecat cu culturi sterile de la noi. E drept ca dupa aceea unele dintre culturi, inainte de a pleca, s-au pozitivat. La patru zile arata ca acolo exista un grad de contaminare, dar exista diferente intre contaminare si infectie. Ceea ce le-a iesit lor poate sa arate ca este contaminare, nu neaparat infectie", a explicat Adrian Stanculea.
"Infectiile exista. Si cei din Franta si cei din Berlin le au. Nu puteam noi sa transferam pacientii, nu noi hotaram. Noi am tratat maximal toti pacientii, la conditiile din Romania", a precizat Stanculea.
"Am informat Ministerul Sanatatii despre riscurile din spital", a mai spus medicul.
Intotdeauna exista pericol de contaminare, au precizat medicii.
"La marii arsi apar astfel de bacterii, se distruge complet bariera cutanata, dar pacientul se poate infecta cu un microb care pana acum era un microb bun", a precizat medicul Cristian Nitescu. "La Spitalul de Arsi nu e un risc mai mare ca la orice alt spital", a mai spus acesta.
"Este o singura cada pentru ca nu exista spatiu, si in mod normal un salon care ar contine un pat de mare ars ar contine o cada. In conditiile in care ni s-a alocat aceasta cladire, faptul ca avem doua paturi in ATI este pentru Romania o realizare care nu mai este in alte spitale de profil din Romania", a precizat Nitescu.
"Cada aia nu e trecuta de la un bolnav la altul, se sterilizeaza, nu suntem nebuni sa bagam...", a continuat medicul Stanculea.