Goodbye to Gravity, emoționant. Chitara lui Mihai Alexandru de la concertul din Colectiv a ajuns la copii

Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2018 12:59
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2018 11:17
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Povestea Goodbye to Gravity nu a murit și va continua să rămână în sufletele celor care apreciază muzica, inclusiv prin intermediul noilor generații.

Copiii de la Așezământul Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți au avut parte recent de o surpriză emoționantă, după ce au primit în dar o chitară ... specială.

Este vorba despre chitara la care a cântat Mihai Alexandru, fost chitarist la trupa Goodbye to Gravity, chiar în seara care a a avut loc ultimul concert din clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul în urma căruia au murit 65 de oameni.

Mama lui Mihai a decis să doneze această chitară copiilor din Rădăuți, care sunt pasionați de muzică și vor să învețe să cânte cât mai bine, dar nu dispun de mijloacele financiare necesare.

Flăcările din acea seară tragică i-au distrus corzile, însă, după ce a fost găsit in clubul distrus de incendiu, instrumentul muzical a fost recondiționat, iar acum este într-o stare bună, gata pentru a fi folosit în noi concerte.

2 ani de la Colectiv. Adrian Tăbăcaru și trupa Altar au lansat două melodii speciale, în memoria victimelor

”Chitara ne vine mănușă pentru nevoile noastre, sună fantastic și este emoționant să o ții în mână, cunoscând povestea. Are o altă încărcătură.” - spune Dan Arhire, care îi învață pe copii să folosească instrumentele la așezământul Sfântul Leontie.

Pe 30 octombrie 2015, membrii trupei Goodbye to Gravity n-au mai apucat să iasă din clubul în care s-a dezlănțuit infernul. Împreună cu chitaristul Mihai Alexandru a murit și iubita lui, Cătălina.

Cu o zi înainte de tragedie, pe pagina sa de Facebook, zeci de prieteni îi urau La Mulți Ani.

Mișu abia aștepta concertul pentru lansarea celui de-al doilea album, ”Mantras of War”. Iubita lui, Cătălina, îi era alături. Se bucurau împreună de succesul trupei Goodbye to Gravity.

Artiștii aveau fani care îi iubeau și un turneu programat în toată țară. 

Cu câteva zile înainte de concert Cătălina, iubita chitaristului Mișu scria pe Facebook: “Calitatea noului album “Goodbye To Gravity” arată puterea perseverenței dar, mai important, demontează prejudecățile despre metalul românesc. La sfârșitul săptămânii sărbătorim rezultatul muncii din ultimii doi ani ... de acasă, de la sala de repetiții și din studioul de înregistrări a unor oameni minunați!”

Din păcate, concertul așteptat cu atâta drag de Cătălina, a fost ultimul pentru ea, pentru trupa Goodbye to Gravity, prietenii ei și mulți dintre fanii trupei.

Nimic nu-i va aduce înapoi pe membrii trupei Goodbye to Gravity, însă muzică lor va rămâne pentru totdeauna în sufletele celor pasionați de rock în România.

Povestea merge mai departe

Chitara lui Mihai Alexandru a ajuns acum la copiii din așezământul Sfântul Leontie. Povestea emoționantă a acestor copii a fost spusă în emisiunea ”România, te iubesc” de Alex Dima.

La Rădăuți, copiii sunt învățați să facă performanță, fac meditații pentru admiterea la liceu și examenul de bacalaureat, iau lecții de muzică, învață să cânte la instrumente și fac ateliere de pictură.

Picturile lor au fost premiate peste graniță și au început să fie căutate de amatorii de artă.

Tot acolo, ei sunt învățați să se autogospodărească și sunt pregătiți pentru viața de familie - o noțiune străină pentru mulți dintre ei, după ce au trăit într-un mediu abuziv.

Lupta pentru a păstra acest așezământ funcțional este una continuă, iar Părintele Iustin, directorul acestui loc, se lovește de probleme care de cele mai multe ori vin din legislația defectuoasă. Cheltuielile ajung și la 250.000 de lei pe lună, o parte din bani vin de la stat, însă NU sunt suficienți.

El încearcă să facă rost de fonduri europene pentru a continua ”miracolul de la Rădăuți”. Copiii ajung în acest așezământ prin decizii ale instanțelor de judecată, însă și aici legislația ridică probleme, iar una dintre cele mai mari cu care se confruntă este cea a părinților care vin și cer copiii înapoi acasă. 

Contact așezământ:

www.sfantulleontie.ro
Telefon: 0330/566.441
contact@sfantulleontie.ro

Donații:

RO04RNCB0241123543990001 (LEI)
RO74RNCB0241123543990002 (EUR)

Titular: FUNDAŢIA „SFINŢII IERARHI LEONTIE ŞI TEODOSIE”

@CristianMatei

În memoria lui Teo. GALERIE FOTO cu Goodbye to Gravity - imagini surprinse de Teodora Maftei

În memoria lui Teo. GALERIE FOTO cu Goodbye to Gravity - imagini surprinse de Teodora Maftei

find_us

Expoziție caritabilă de fotografie, pentru o supraviețuitoare a tragediei din Colectiv

Goodbye to Gravity, emoționant. Chitara lui Mihai Alexandru de la concertul din Colectiv a ajuns la copii

Directorul firmei de artificii din Colectiv, interceptat când vorbea de distrugerea probelor, nu mai pleacă în Mauritius

Consiliul General al Capitalei a aprobat construirea unei maternități de către Asociația Colectiv GTG

Cele trei dosare de la Colectiv, reunite într-un singur proces la Tribunalul Bucureşti

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: ”Domnule Bodog, unde este Raportul Colectiv? Care sunt măsurile luate?”

copacul dorintelor

Sute de oameni au trimis gânduri așternute pe hârtie victimelor incendiului din Colectiv

Asociația Colectiv GTG 3010: Donează un gând bun de Crăciun, miercuri, 20 decembrie

Termenul din procesul "Colectiv" a fost amânat încă o dată. Părinții victimelor aveau ochii în lacrimi

Rănit din Colectiv, mărturie tulburătoare: ”Am ajuns la Fundeni după un drum dramatic prin gropi”

Mesajul dur transmis parlamentarilor de unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate în toată țara