Frauda in cazul "Memorialului Colectiv" din parcul Lumea Copiilor. Ce se va intampla cu monumentul ilegal

Ultima actualizare: 07-04-2016 07:07

S-a deschis o ancheta, dupa scandalul iscat de construirea ilegala a unui monument in memoria victimelor din Colectiv - plasat intr-un parc din Bucuresti, chiar langa zona de gratare. Autoritatile au anuntat ca acesta va fi demolat.

Primarul sectorului 4 spune ca se simte vinovat moral pentru tot acest scandal. Pe de alta parte, supravietuitorii incendiului vor sa ridice ei un alt monument, in fata fostei fabrici "Pionierul".

Constructia monumentului, din parcul Lumea Copiilor, a pornit la drum cu doua ilegalitati. Prima neregula a fost inceperea lucrarii in parc, fara o autorizatie de construire.

A doua neregula a vizat acordarea executiei monumentului firmei SC Euroconstruct Group SRL, fara o licitatie publica.

Daniel Baluta, primarul sectorului 4: "Ma simt vinovat ca s-a ajuns aici. Costurile lucrarilor de aducere a terenului la faza initiala va fi suportata initial de Directia de Administrare Parcuri si Zone Agrement sector 4."

Asadar, primarul interimar de la sectorul 4, Daniel Baluta, cel care l-a inlocuit pe Piedone, a cerut sa se ridice un monument insa, spune el, nu s-a gandit ca subalternii sai nu vor respecta legea.

Fara stiinta lui, sustine primarul interimar, Administratia Parcurilor a incheiat un contract, ilegal, fara licitatie, cu firma EUROCOSNTRUCT GROUP. Si a acceptat ca aceasta sa primeasca 85 de mii de euro.

Din acesti bani se cumparau materiale si erau platiti 23 de angajati. In realitate ar fi fost 7, iar firma in cauza se ocupa de fapt de constructii metalice.

Daniel Baluta, primarul sectorului 4: "Avem niste declaratii in fals legate de numarul muncitorilor, cronologia dubioasa a inscrisurilor."

Contactat, reprezentatul firmei Euroconstruct, care are, conform Ministerului de Finante, ultimul bilant din 2013, a refuzat sa clarifice cum a primit aceasta lucrare.

Reprezentant EUROCONSTRUCT: "Imi pare rau, nu am ce sa va spun."

Politia locala a amendat administratia parcurilor cu 4000 de lei, iar de luni Primaria sectorului 4 a sesizat Serviciul pentru investigarea fraudelor.

Un monument va exista totusi. Asociatia Colectiv a solicitat primariei sectorului 4 un acord de participare la construirea unui monument in memoria victimelor din clubul Colectiv, chiar in piata Bucur, in fata fostei fabrici Pionierul.

Rudele si prietenii victimelor de pe 30 octombrie spun ca isi doresc ceva simplu, un monument care sa fie proiectat de arhitectii care au scapat cu bine din incendiu.

Asociatia Colectiv: "Ce noi ne dorim este ca in fata fabricii Pionierul, la un moment dat, sa apara un monument facut de oameni care au fost in Colectiv."

Membrii asociatiei isi doresc ca acesta sa fie gata chiar pe 30 octombrie, la un an de la tragedie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO