Au avut curajul "sa o ia de la capat", la 52 de ani, dupa ce si-au pierdut unicul fiu la "Colectiv". Povestea familiei Buca

Ultimul update: Marti 25 Aprilie 2017 07:09
Data publicarii: Sambata 22 Aprilie 2017 08:05
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Noaptea de Inviere a venit cu un miracol pentru parintii lui Andrei Buca, unul din tinerii care au pierit in tragedia de la Colectiv. Mama lui, in varsta de 52 de ani, a adus pe lume o fetita minunata - pe Andreea.

Ea si sotul ei spun ca drama de a-si pierde unicul copil a fost de neacceptat si asa au hotarat, cu orice risc, sa mearga mai departe si sa celebreze viata.

La un an si jumatate de la tragedia din clubul Colectiv, cand si-au pierdut singurul copil - pe Andrei - sotii Buca au din nou puterea sa zambeasca. In casa lor se aude din nou o voce de copil. La 52 de ani, Marcela Buca, a dus pe lume o fetita.

"Este o capodopera, inclusiv IPS Casian a recunoscut ca e o capodopera", spune tatal, Dorin Buca.

Cea mica e sanatoasa si rade tot timpul. A venit pe lume cu cateva ore inainte de sarbatoarea Invierii. Sotii Buca au numit-o Andreea - Gabriela. Au vrut sa le aduca aminte de Andrei, baiatul pe care l-au pierdut la Colectiv.

Judecatorii au respins introducerea statului in procesul Colectiv, pentru plata despagubirilor. Schimbare pentru Piedone

"Am aflat de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ca vom avea fetita. De aceea i-am pus numele Gabriela si Andreea. Normal ca nu concepeam alt nume decat Andrei - Andreea", marturiseste Dorin Buca.

Pentru sotii Buca, nasterea micutei a fost ca o minune. Dupa pierderea lui Andrei, cei doi nu s-au putut impaca cu gandul ca au ramas singuri si au decis sa ia viata de la capat. Acela a fost momentul cand au decis sa incerce sa fie din nou parinti.

"Dupa pierderea maxima care s-a produs la noi in familie, ne-a binecuvantat Dumnezeu cu aceasta minunata fetita. Umple golul unui copil, avem sentimentul de parinti. Lipsa lui Andrei ramane, Andrei ramane la locul lui in sufletele noastre si va ramane toata viata", spune tatal.

Andrei Buca a murit la 29 de ani, in incendiul de la Colectiv.
Era arhitect si promitea mult. Avea propria firma si voia sa lucreze cu tatal lui.

"Toata viata ne-am luptat sa fim cei mai buni, am fost in concurenta eu cu el, eu i-am ridicat stacheta continuu si el mie, ne-am ajutat unul pe altul, a fost cel mai bun prieten al meu", marturiseste Dorin Buca.

"Pentru ce mai traim? Mai traim macar sa facem bine societatii din jurul nostru, sa nu se mai intample lucruri din astea si sa ne dam toata energia noastra sa fie bine in tara asta. Ca de asta nici nu l-am lasat pe Andrei sa plece. I-am spus: "cei buni reusesc in tara, aici""- spunea Dorin Buca in noiembrie 2015, dupa tragedie.

Parintii lui Andrei inca mai asteapta ca cei vinovati de moartea celor 64 de tineri in incendiul de la Colectiv sa fie pedepsiti.
Deocamdata, in procesele deschise de familiile victimelor impotriva patronilor clubului instantele nu au dat o hotarare.

Mama lui Andrei Buca, tanarul de 29 de ani mort in incendiul de la Colectiv, a nascut o fetita la 52 de ani

Mama lui Andrei Buca, tanarul de 29 de ani mort in incendiul de la Colectiv, a nascut o fetita la 52 de ani

FULLSCREEN
Au avut curajul "sa o ia de la capat", la 52 de ani, dupa ce si-au pierdut unicul fiu la "Colectiv". Povestea familiei Buca
  • /

Sursa: Pro TV

find_us

Expoziție caritabilă de fotografie, pentru o supraviețuitoare a tragediei din Colectiv

Goodbye to Gravity, emoționant. Chitara lui Mihai Alexandru de la concertul din Colectiv a ajuns la copii

Directorul firmei de artificii din Colectiv, interceptat când vorbea de distrugerea probelor, nu mai pleacă în Mauritius

Consiliul General al Capitalei a aprobat construirea unei maternități de către Asociația Colectiv GTG

Cele trei dosare de la Colectiv, reunite într-un singur proces la Tribunalul Bucureşti

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: ”Domnule Bodog, unde este Raportul Colectiv? Care sunt măsurile luate?”

copacul dorintelor

Sute de oameni au trimis gânduri așternute pe hârtie victimelor incendiului din Colectiv

Asociația Colectiv GTG 3010: Donează un gând bun de Crăciun, miercuri, 20 decembrie

Termenul din procesul "Colectiv" a fost amânat încă o dată. Părinții victimelor aveau ochii în lacrimi

Rănit din Colectiv, mărturie tulburătoare: ”Am ajuns la Fundeni după un drum dramatic prin gropi”

Mesajul dur transmis parlamentarilor de unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate în toată țara