World Wide Web împlineşte azi 30 de ani. Cum arăta prima pagină de internet din lume
World Wide Web este subiectul celui mai nou doodle de la Google. Gigantul din Mountain View ne amintește de aniversarea internetului printr-un logo special.
World Wide Web (www), internetul modern, împlineşte marţi 30 de ani. Fizicianul britanic Tim Berners-Lee a fost cel care a propus, pe 12 martie 1989, un sistem descentralizat al managementului informaţiei.
VEDETI IN GALERIA FOTO CUM ARATA PRIMA PAGINA DE INTERNET DIN LUME!
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
World Wide Web.Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web în timp ce lucra la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare; Geneva). Decizia lui din 12 martie a dus la naşterea www, folosit astăzi de miliarde de oameni.
Propunerea lui presupunea existenţa unui sistem de link-uri hypertext, posibilitatea de a face click pe cuvinte cheie dintr-o pagină şi de a fi dus direct la pagina dedicată, astfel, conectând mai multe pagini.
Reţeaua a fost iniţial concepută şi dezvoltată pentru a asigura nevoia de partajare automatizată de informaţii între savanţii de la universităţile şi institutele de cercetare.
Apoi, acea reţea a fost deschisă către publicul larg pe 23 august 1991.
World Wide Web. Arpanet a prefigurat internetul. Creată în Statele Unite, prima reţea care a conectat calculatoare la distanţă a fost realizată în 1969. În acea epocă, numeroase investiţii erau făcute de Departamentul de Apărare al Statelor Unite, pentru a contracara acţiunile marelui inamic - fosta U.R.S.S. Obiectivul acestui proiect era dezvoltarea unei reţele electronice, care permite mai multor centre de cercetare americane să comunice cu reprezentanţii armatei Statelor Unite. Astfel s-a născut sistemul care a prefigurat baza transferului de date pe internet.
Arpanet a fost creat de informaticianul american Robert Taylor.
World Wide Web. Într-o scrisoare publicată luni, Berners-Lee a semnalat oportunităţile create de web, care permite grupurilor marginalizate să aibă o voce şi face viaţa cotidiană mai simplă. Însă el a avertizat că „de asemenea, a creat oportunităţi pentru escroci, a dat o voce celor care propagă ură şi face ca tot felul de infracţiuni să fie mai uşor de comis”.
World Wide Web. François Flückiger, cel care a preluat conducerea tehnică a departamentului de internet de la CERN după plecarea lui Berners-Lee la Massachusetts Institute of Technology, astăzi retras din activitate, a declarat că după ''hărţuirea din mediul digital, ştirile false, frenezia mulţimilor (...) ne întrebăm dacă nu cumva am creat un monstru care a scăpat astăzi de sub control'', spune acesta cu regret, observând cu amărăciune etalarea vieţii private pe reţelele de socializare şi preponderenţa ''credinţelor'' în detrimentul ''cunoaşterii'', potrivit Agerpres.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!