World Wide Web împlineşte azi 30 de ani. Cum arăta prima pagină de internet din lume

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 20:03
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 10:37
Categorie: iLikeIT

World Wide Web este subiectul celui mai nou doodle de la Google. Gigantul din Mountain View ne amintește de aniversarea internetului printr-un logo special.

World Wide Web (www), internetul modern, împlineşte marţi 30 de ani. Fizicianul britanic Tim Berners-Lee a fost cel care a propus, pe 12 martie 1989, un sistem descentralizat al managementului informaţiei.

VEDETI IN GALERIA FOTO CUM ARATA PRIMA PAGINA DE INTERNET DIN LUME!

World Wide Web.Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web în timp ce lucra la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare; Geneva). Decizia lui din 12 martie a dus la naşterea www, folosit astăzi de miliarde de oameni.

Propunerea lui presupunea existenţa unui sistem de link-uri hypertext, posibilitatea de a face click pe cuvinte cheie dintr-o pagină şi de a fi dus direct la pagina dedicată, astfel, conectând mai multe pagini.

Reţeaua a fost iniţial concepută şi dezvoltată pentru a asigura nevoia de partajare automatizată de informaţii între savanţii de la universităţile şi institutele de cercetare.

Apoi, acea reţea a fost deschisă către publicul larg pe 23 august 1991.

World Wide Web. Arpanet a prefigurat internetul. Creată în Statele Unite, prima reţea care a conectat calculatoare la distanţă a fost realizată în 1969. În acea epocă, numeroase investiţii erau făcute de Departamentul de Apărare al Statelor Unite, pentru a contracara acţiunile marelui inamic - fosta U.R.S.S. Obiectivul acestui proiect era dezvoltarea unei reţele electronice, care permite mai multor centre de cercetare americane să comunice cu reprezentanţii armatei Statelor Unite. Astfel s-a născut sistemul care a prefigurat baza transferului de date pe internet.

Arpanet a fost creat de informaticianul american Robert Taylor.

World Wide Web. Într-o scrisoare publicată luni, Berners-Lee a semnalat oportunităţile create de web, care permite grupurilor marginalizate să aibă o voce şi face viaţa cotidiană mai simplă. Însă el a avertizat că „de asemenea, a creat oportunităţi pentru escroci, a dat o voce celor care propagă ură şi face ca tot felul de infracţiuni să fie mai uşor de comis”.

World Wide Web. François Flückiger, cel care a preluat conducerea tehnică a departamentului de internet de la CERN după plecarea lui Berners-Lee la Massachusetts Institute of Technology, astăzi retras din activitate, a declarat că după ''hărţuirea din mediul digital, ştirile false, frenezia mulţimilor (...) ne întrebăm dacă nu cumva am creat un monstru care a scăpat astăzi de sub control'', spune acesta cu regret, observând cu amărăciune etalarea vieţii private pe reţelele de socializare şi preponderenţa ''credinţelor'' în detrimentul ''cunoaşterii'', potrivit Agerpres.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Rusia ar fi incercat sa se decupleze de la WWW. Experti: Sunt pregatiri pentru un blocaj in cazul unei crize politice interne
Rusia ar fi incercat sa se decupleze de la WWW. Experti: Sunt pregatiri pentru un blocaj in cazul unei crize politice interne
FULLSCREEN
World Wide Web împlineşte azi 30 de ani. Cum arăta prima pagină de internet din lume
  • /

Sursa: Pro TV

i Like IT
iLikeIT. Jocurile saptamanii, prezentate de George Buhnici
Dezvăluirea unui expert în securitate cibernetică despre parolele Facebook. Reacția companiei
iLikeIT. Realitatea virtuală folosită în tehnologii cu care configurăm maşina sau casa
Cei mai moderni roboţi din lume, la Bucureşti. Un inventator şi-a creat "al doilea corp"
iLikeIT. Hi-tech pentru persoane cu dizabilități. Cum arată cel mai inteligent scaun cu rotile
O fetiță de 10 ani a câștigat aurul la un concurs național de IT. Ce joc a programat
internet gratis
iLikeIT. Folosiți internet gratuit de la mall sau cafenea? Unde ajung datele personale