Un joc video inspirat de conflictele din Balcani va fi studiat obligatoriu de elevii polonezi
Un joc video va intra pe lista obligatorie de studiu a elevilor din Polonia, începând cu anul școlar 2020 - 2021.
Potrivit site-ului isfe.eu (Federația Europeană Interactivă de Software), este vorba despre jocul “This War of Mine” (”Acest Război al Meu”), care va fi disponibil gratuit, pentru a susține predarea sociologiei, a eticii, filozofiei și istoriei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Dominika Urbanska-Galanciak, șef al Spidor, o asociație a firmelor de jocuri din Polonia: ”Pentru prima dată în istorie, un joc video a fost inclus pe lista recomandată pentru școli. Ne bucurăm că Ministerul Educației și premierul Mateusz Morawiecki susțin și recunosc rolul sectorului jocurilor video în cultură, creativitate, inovație și chiar educație. Acesta este un excelent exemplu al modului în care jocurile video pot susține educația, spunând povești și ridicând probleme etice importante.”
Simon Little, CEO ISFE: ”Este extrem de interesant să vedem un Guvern european să recunoască în acest fel valoarea jocurilor video pentru educație. Jocurile video sunt o parte intrinsecă a societății din secolul XXI și aduc beneficii enorme, mai ales atunci când sunt utilizate în mod corespunzător într-un cadru școlar, unde sunt dovedite că cresc nivelul de implicare al elevilor și rezultatele învățării, dezvoltă formarea de echipe, rezolvarea problemelor și agilitate mentală "
Jocul ”Acest Război al Meu”, dezvoltat de studiourile cu 11 biți din Varșovia, este inspirat de conflictele din Balcani, iar jucătorul este obligat să facă alegeri morale pentru a obține mâncare, medicamente și adăpost.
Jocul a fost lăudat de Washington Post, Die Welt, The Guardian și de alte publicații prestigioase din întreaga lume.