Primul joc video aprobat de medici pentru tratarea copiilor cu ADHD. În ce țară va fi folosit
Autoritatea americană pentru hrană și medicamente a aprobat pentru prima dată în istorie un joc video pentru tratarea copiilor diagnosticați cu ADHD.
Jocul a fost testat timp de șapte ani cu ajutorul a peste 600 de copii din Statele Unite.
Nu a fost însă aprobat momentan și de Agenția Europeană a Medicamentelor, iar doctorii atrag atenția că această formă de tratament trebuie supravegheată de un specialist.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În România sunt 230.000 de copii diagnosticați cu ADHD, potrivit unui studiu „Salvați Copiii".
Medicii americani pot prescrie acum un joc video pentru tratarea copiilor diagnosticați cu ADHD, cum numesc medicii pe scurt tulburările de deficit de atenție și hiperactivitate.
Jocul este recomandat celor care au vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Acțiunea jocului este relativ simplă. Utilizatorul trebuie să piloteze un avion într-un univers paralel, printre râuri, copaci, munți și nu numai.
Mihaela Dinu, psiholog "Centrul de educație emoțională și comportamentală pentru copii”: „Este ingenios pentru că până acum se lucra unu la unu, dar acum vedem și eficiența tehnologiei în tratarea unor tulburări în ceea ce-i privește pe copii. Pe de altă parte, nu cred că vor înlocui total tratamentul de unu la unu și terapia comportamentală, însă, având în vedere înclinația copiilor către tehnologie, poate să îmbine utilul cu plăcutul.”
Jocul a fost aprobat pentru tratarea copiilor diagnosticați cu ADHD din Statele Unite ale Americii, dar poate fi achiziționat deja online din orice colț al lumii. Pentru a putea fi folosit că o formă de tratament aici, în România, sau în orice altă țară europeană este nevoie, însă, și de aprobarea Agenției Europene a Medicamentelor.
Laura Mateescu, medic primar psihiatru: „Acest joc a fost dezvoltat doar pentru a lucra deocamdată componenta de inatenție și este recomandat să fie utilizat 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână. Deocamdată lucrurile sunt foarte la început”.
Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii, în țara noastră sunt aproape 900.000 de copii diagnosticați cu diverse tulburări de sănătate mintală, iar 230.00 dintre aceștia sunt tratați în acest moment pentru ADHD.
În România a fost dezvoltată și o aplicație care îi ajută pe medici și părinți să realizeze programe individuale de învățare și vorbire pentru copiii diagnosticați cu ADHD, iar un start-up din Cluj lucrează la un dispozitiv pentru monitorizarea emoțională a celor care suferă de această tulburare.