Tinder le va permite utilizatorilor introducerea buletinului. Oamenii vor putea afla dacă un anumit cont este autentic
Conturile false de pe internet sau pozele modificate ar putea fi mai ușor de observat de acum înainte. Tinder, o aplicație folosită de cei care își caută perechea, le va permite utilizatorilor introducerea buletinului.
Datele vor fi secrete, dar oamenii vor putea afla dacă un anumit cont este autentic. În alte țări, utilizatorii pot să verifice dacă eventualii parteneri sunt vaccinați ori au antecedente penale.
Tinder le va permite utilizatorilor să îşi încarce buletinul pe platformă, pentru a le confirma autenticitatea, aşa cum se întâmplă deja pe Facebook sau Instagram.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Conturile verificate vor avea o bifă în plus, la vedere. Asfel cei care îşi caută un partener vor putea şti sigur dacă se vor întâlni cu fata blondă şi slabă sau cu băiatul înalt şi cu ochi verzi din poză.
Pe de altă parte, verificarea conturilor va duce şi la evitarea situaţiilor neplăcute.
Femeie: "Şi eu am păţit să se facă conturi cu pozele mele pe tinder şi nu e bine”.
Reporter: De ce crezi că fac oamenii asta?
Femeie: ”Să îşi ascundă personalitatea, sau le e ruşine cu cum arată sau au defecte pe care nu doresc să şi le asume".
Femeie: ”Am eu o cunoştinţă care şi-a făcut cont fals ca să se răzbune pe un fost. Eu am o prietenă care şi-a făcut cont fals pentru a vedea dacă prietenul ei o înşeală".
Silviu Stahie, specialist în securitate informatică: "Nu e o măsură care să afecteze intimitatea utilizatorilor de Tinder sau să le afecteze datele personale, ceilalţi participanţi nu au acces la datele personale. De foarte multe ori reţeaua de socializare este utilizată de minori iar potenţialul partener nu ştie că are treabă cu un minor. Asta ar fi cea mai importantă problemă pe care o rezolvă. În România nu poate să verifice dacă cineva are un dosar penal, această verificare se poate face doar la poliţie".
În alte ţări, cu legislaţie diferită, poate fi verificat şi cazierul titularului.
Autentificarea reală a utilizatorului de pe site-urile matrimoniale îi poate pune însă în încurcătură pe cei care au obiceiul să spună şi lucruri neadevărate despre ei.
Psiholog: "Ceea ce zice lumea e foarte important pentru noi, creierul nostru e conceput pentru societate şi e important cum ne văd şi percep ceilalţi şi de aici nevoia de a ne prezenta altfel decât suntem. Într-o aplicaţie de dating toată lumea e mult mai idealizată decât în realitate, dacă te pune să te dezbraci de toate aceste filtre nu cred că nimeni nu o să se simtă confortabil".
Potrivit ultimelor date, pe Tinder intră zilnic 10 milioane de utilizatori la nivel mondial.