Tesla se pregătește de o lansare istorică. De data aceasta, nu va fi un nou automobil electric

22-09-2020 23:04


tesla, elon musk

Tesla pregătește o lansare care ar putea să schimbe fundamental vehiculele electrice. Nu este vorba despre un nou model, ci o tehnologie prin care ar câștiga teren față de mașinile cu motoare clasice.

Cel mai important eveniment tehnologic al anului la Tesla este „Ziua bateriei”, așa cum este prezentată de echipele de marketing și publicitate ale gigantului deținut de Elon Musk.

Chiar dacă nu se bucură de strălucirea și atenția tuturor, așa cum s-a întâmplat la noile mașini electrice ale Tesla, mult așteptata lansare în lumea tehnologiei ar putea să schimbe istoria, relatează Business Insider.

Asta pentru că, deși oficialii companiei nu au dat multe detalii, evenimentul ar putea însemna lansarea unei tehnologii superioare de stocare a curentului electric, capitol la care toți producătorii, din întreaga lume, de la mașini la componente pentru telefoane mobile, sunt deficitari în acest moment. Tehnologia din spatele construcției bateriilor - mai exact a acumulatorilor bazați pe litiu-ion - nu a cunoscut inovații esențiale de mai bine de un deceniu.

„Ziua bateriei este probabil unul dintre cele mai importante evenimente pe care Elon Musk le-a organizat în ultimii trei-patru ani”, a spus Dan Ives, analist al companiei Wedbush Securities, care se ocupă și de unele activități ale producătorului de mașini electrice.

Evenimentul este așteptat a avea loc marți seară în SUA, iar oficialii Tesla au fost foarte zgârciți în informații, astfel că mai mulți analiști au făcut predicții.

Aanalistul JMP Securities, Joseph Osha, a dezvăluit în trecut că Tesla a cumpărat baterii de la compania Panasonic, dar și de la companiile CATL și LG Chem.
Potrivit CNBC, încă din 2019 au apărut informații că Tesla dezvoltă o tehnologie proprie de producție a bateriilor, iar Reuters a anunțat o asociere cu CATL pentru dezvoltarea unor baterii mai durabile și mai puțin costisitoare decât cele din prezent.

Sunt așteptate bateriile care să ruleze un milion de mile

Și Ross Gerber, directorul unui investitor în compania Tesla, Kawasaki Wealth and Investment Management, a spus că se aștepta ca mașinile Tesla să ruleze pe baterii proprii.

Potrivit lui Joseph Osha, Tesla va folosi în viitorul apropiat „tehnologia electrodului uscat” dezvoltată de Maxwell Technologies, companie pe care Tesla a cumpărat-o anul trecut. Pe termen scurt, Tesla ar elimina cobaltul din bateriile Litiu-ion din prezent, un metal destul de rar și greu de obținut.

Dan Ives a mai spus că așteaptă ca Tesla să anunțe baterii care să reziste la un milion de mile de rulaj al mașinii și să ajungă la un cost de 100 de dolari pe kilowatt/oră, ceea ce va permite ca prețul mașinilor electrice să coboare până la nivelul celor cu motorizare clasică.

S-ar ajunge până într-acolo încât Tesla să vândă baterii concurenței, după ce își va echipa propriile automobile electrice, sunt de părere analiștii Ives și Gerber, fapt care va provoca un adevărat boom economic.

 

Sursa: StirilePROTV