Platforma gratuită care ajută studenții și tinerii absolvenți să facă practică și să se angajeze

Ultima actualizare: 07-12-2020 10:45
Platforma gratuită care ajută studenții și tin...
Cum funcționează platforma care îi ajută pe st...

O platformă gratuită îi ajută pe studenți și tinerii absolvenți să intre în programe de internship în marile companii, dar și să-i găsească un loc de muncă.

Studentpath.ro este aplicația gratuită care îi ajută pe studenți aflați în căutarea unui stagiu de practică sau a unui loc de muncă. Unul din cei care au gândit acestă platformă în beneficiul persoanelor fără experiență a explicat cum funcționează aceasta în emisiunea „ILikeIT” cu Iulia Ionescu.

Daniel Roșca, cofondator platformă: „Cu siguranță era nevoie de o astfel de platformă în România și noi ne propunem să dăm o mână de ajutor studenților și absolvenților fără experiență și fără cunoștințe necesare obținerii unui loc de muncă. Totuși, scopul platformei noastre nu se oprește aici, noi încercăm să oferim și companiilor care listează la noi pe site candidați de calitate, deși noi știm că majoritatea care se înscriu nu au experiență. Reușim să pregătim studenții și absolvenții atât din punct de vedere al competențelor tehnice cât și din punct de vedere al abilităților cunoscute în lumea angajatorilor drept softskills”.

Iulia Ionescu: Câți studenți s-au înscris pe plaformă?

Daniel Roșca: „De la început, noi am rulat un proces de validare și s-au înscris aproape 2.000 de studenți, s-au înscris pentru a primi materiale informaționale, articole pe blog, dintre aceștia mai mult de 700 și-au creat efectiv un cont și au intrat în procesul de validare, dintre aceștia 100 i-am aprobat, sunt candidați cu potențial, care sunt disponibili chiar acum pe site și care așteaptă locurile de muncă ale angajatorilor”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO