O școală privată oferă prima sală de clasă din Marea Britanie în care predarea va fi realizată de inteligența artificială
O școală privată din Londra oferă prima sală de clasă din Marea Britanie în care predarea va fi realizată de inteligența artificială în loc de profesori umani.
20 de elevi de ciclu secundar plătesc 27.000 de lire sterline pe an pentru această experiență. Li se promite o învățare personalizată, dar criticii argumentează că predarea prin Inteligență artificială duce la un „viitor lipsit, de suflet și sumbru”.
20 de elevi vor urmări aceste lecții.
Co-principal, David Game College, John Dalton: ”Ceea ce încercăm să facem este să folosim inteligența artificială pentru materiile principale din programa pentru ciclu secundar: științe, matematică, engleză, informatică și, posibil, geografie.”
Se presupune că platforma descoperă în ce domeniu excelează fiecare elev, și unde are nevoie de ajutor suplimentar. Și, pentru fiecare, va adapta lecțiile.
Co-principal, David Game College, John Dalton: ”Există mulți profesori excelenți, și aici, la liceul nostru. Dar toți suntem supuși greșelii. Dacă vrei să descoperi ce anume, exact, nu asimilează elevul, cred că sistemele AI pot identifica asta mai eficient.”
Elevii au experimentat deja modul de predare cu inteligență artificială.
Elev: ”Inteligența artificială poate descoperi, doar prin câteva întrebări, care sunt punctele mele forte, sau unde am lacune”.
Totuși, elevii nu sunt lăsați singuri în clasă. Vor fi prezenți trei așanumiți "antrenori de învățare", pentru a-i sprijini la nevoie.
De exemplu, în anumite domenii unde inteligența artificială nu se descurcă foarte bine, cum ar fi arta și educația sexuală.
Profesor David Game College, Alexander Vansittart: ”Noi acoperim anumite domenii, vorbitul în public, de exemplu, sau dezbaterea, pentru îmbunătățirea unor aspecte personale care îi ajută pe copii să se maturizeze.”
Acest mod de predare are și contestatari.
Președinte al Campaniei pentru Educație Rerală, Chris McGovern: ”Elevii au nevoie să interacționeze cu profesori reali. Problema cu Inteligența artificială și ecranul de computer este că ai în față o mașină, care este inertă, astfel că imediat dezumanizezi procesul de învățare. Este un viitor lipsit de suflet și sumbru dacă va fi doar pe calea Inteligenței artificiale.”
Dincolo de această soluție, totuși, prea radicală, guvernul a anunțat un nou proiect pentru a ajuta profesorii să folosească, mai bine, uneltele Inteligenței artificiale.
Sursa: Pro TV
Etichete: Marea Britanie, scoala, elevi, inteligenta artificiala, sondaj, myimpact,
Dată publicare:
01-09-2024 17:02