Mănuşa care traduce în cuvinte limbajul semnelor şi fereastra pentru nevăzători

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 14 Septembrie 2018 08:34
Categorie: iLikeIT

Tehnologia a ajuns să schimbe tot mai mult în bine şi vieţile celor cu dizabilităţi. Mănuşile vorbitoare şi aplicaţiile pentru telefon care citesc mesaje sunt doar două dintre gadgeturile utile.

Această mănuşă aparent banală înţelege mesajul transmis de cel care o poartă prin intermediul limbajului semnelor, apoi îl "traduce" in cuvinte. Gadgetul a fost inventat de o doctorandă din Marea Britanie, preocupată de dificultăţile întâmpinate de persoanele cu dizabilităţi.

Hadeel Ayoub, inventatoarea mănuşii: "Visul meu este ca Bright Sign să fie o extensie a simţurilor pentru oamenii care îşi doresc ajutorul tehnologiei, care vor să-şi exprime singuri sentimentele şi opiniile, fără să trebuiască mereu să apeleze la ajutorul cuiva."

Inventatoarea încearca să adune un milion de dolari pe internet pentru a putea începe producţia mănuşii inteligente. Plănuieşte să-şi vândă produsul cu câteva sute de dolari bucata, mult mai puţin decât alte gadgeturi similare existente pe piaţă.

Cu gândul la cei care şi-au pierdut vederea, un constructor auto a creat ferestrele inteligente, care îţi descriu peisajul şi te lasă să-l simţi, prin vibraţii.

Anul trecut a ajuns pe piaţă şi aplicaţia care îţi învaţă telefonul mobil să citească mesajele pe care le vede prin intermediul camerei de filmat. Acelaşi sistem le descrie utilizatorilor persoanele întâlnite.

Un tată foloseşte cu succes aplicaţia ca să-şi îmbrace fetiţa pentru şcoală. "Erau lucruri pentru care ceream ajutorul unui prieten, acum nu mai am nevoie. Am independenţa pe care mi-a dat-o gadgetul din buzunar."

Programul a fost creat de un inginer orb. El a mărturisit că ideea s-a născut în mintea lui in urma cu mulţi ani. Insa apariţia şi dezvoltarea inteligenţei artificiale i-a permis abia acum să o pună în practică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

IFA Berlin. Casca specială care ne ajută să ne odihnim cu adevărat în somn
IFA Berlin. Casca specială care ne ajută să ne odihnim cu adevărat în somn
las vegas
iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități
”10 years challenge”. Ironia Ambasadei Suediei pentru Guvern și glume despre politicieni
iLikeIT. Elicopterul hibrid care ar putea să facă naveta, în curând, între orașe
Sondaj: Utilizatorii Facebook nu știu că informaţiile lor sunt înregistrate de companie
iLikeIT. Cântarul de bucătărie care ne poate ajuta să slăbim
iLikeIT. Bicicleta inteligentă care va putea să interpreteze gândurile biciclistului
Robbox
iLikeIT. Doi români mutaţi în Canada au creat cea mai avansată bormaşină din lume