Mănuşa care traduce în cuvinte limbajul semnelor şi fereastra pentru nevăzători
Tehnologia a ajuns să schimbe tot mai mult în bine şi vieţile celor cu dizabilităţi. Mănuşile vorbitoare şi aplicaţiile pentru telefon care citesc mesaje sunt doar două dintre gadgeturile utile.
Această mănuşă aparent banală înţelege mesajul transmis de cel care o poartă prin intermediul limbajului semnelor, apoi îl "traduce" in cuvinte. Gadgetul a fost inventat de o doctorandă din Marea Britanie, preocupată de dificultăţile întâmpinate de persoanele cu dizabilităţi.
Hadeel Ayoub, inventatoarea mănuşii: "Visul meu este ca Bright Sign să fie o extensie a simţurilor pentru oamenii care îşi doresc ajutorul tehnologiei, care vor să-şi exprime singuri sentimentele şi opiniile, fără să trebuiască mereu să apeleze la ajutorul cuiva."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Inventatoarea încearca să adune un milion de dolari pe internet pentru a putea începe producţia mănuşii inteligente. Plănuieşte să-şi vândă produsul cu câteva sute de dolari bucata, mult mai puţin decât alte gadgeturi similare existente pe piaţă.
Cu gândul la cei care şi-au pierdut vederea, un constructor auto a creat ferestrele inteligente, care îţi descriu peisajul şi te lasă să-l simţi, prin vibraţii.
Anul trecut a ajuns pe piaţă şi aplicaţia care îţi învaţă telefonul mobil să citească mesajele pe care le vede prin intermediul camerei de filmat. Acelaşi sistem le descrie utilizatorilor persoanele întâlnite.
Un tată foloseşte cu succes aplicaţia ca să-şi îmbrace fetiţa pentru şcoală. "Erau lucruri pentru care ceream ajutorul unui prieten, acum nu mai am nevoie. Am independenţa pe care mi-a dat-o gadgetul din buzunar."
Programul a fost creat de un inginer orb. El a mărturisit că ideea s-a născut în mintea lui in urma cu mulţi ani. Insa apariţia şi dezvoltarea inteligenţei artificiale i-a permis abia acum să o pună în practică.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!