IFA Berlin. Casca specială care ne ajută să ne odihnim cu adevărat în somn

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cel mai mare târg de tehnologie din Europa, organizat în Berlin, îşi închide joi porţile.

După această ediţie am învăţat că aproape toate obiectele pot primi un ecran și că inteligența artificială ne poate ajuta să dormim mai mult și mai bine.

Unul dintre motto-urile târgului din Berlin este că "ecranul vine bine pe orice".

De pildă, aşa arată oglinda retrovizoare care poate fi montată pe aproape orice maşină. Vine cu sistem Android, navigaţie şi cameră care filmează traficul din față. Producătorii promit să ne facă mai atenţi la drum cu astfel de gadgeturi.

Marcin Szydlowski, Navitel: "Atunci când conduci o mașină, cum vrei să așezi navigație, tabletă și camera de filmat pe un singur parbriz? O să înnebunești când vrei să pui o destinație în navigație, apoi în DVR și în tabletă."

Cunoscutul producător de ceasuri Casio se reinventează în 2018. Dacă acum 30 de ani prezenta ceasuri cu calculator, astăzi aduce pe piaţa modele spectaculoase care vin cu hărţi de la Google, asistent vocal, barometru şi o mulţime de alte funcţii. Îi lipsesc însă senzorii pentru puls.

Yuki Uchida, Casio: "Ne-am gândit că unora le place să meargă pe trasee montane sau să meargă la pescuit. Am integrat în ceas o aplicație pentru pescuit. Aici se poate folosi și harta de navigație. Pe de altă parte, avem și unelte care le pot veni în ajutor pescarilor, informații despre maree sau când răsare sau apune soarele. Sunt foarte folositoare."

Nici somnul nu este ignorat. De exemplu, Philips a adus la târg o cască specială, menită să ne ajute să ne odihnim cu adevărat atunci când dormim.

Chris Wilhite, Philips: "Folosim SmartSleep ca să accelerăm undele cerebrale ca să facem somnul mai eficient. Oamenii nu-și vor schimba stilul de viață atât de mult. Vor doar să doarmă mai bine în timpul pe care îl au la dispoziție. Aici nu e vorba despre dormit mai mult, ci despre calitatea somnului. Ne dorim ca oamenii care folosesc acest aparat să ajungă să doarmă 8 ore, dar, dacă nu pot sau nu-și doresc, acest dispozitiv îi poate ajuta să aibă mai multă energie și să fie mai atenți peste zi."

Acest produs este deja disponibil în Statele Unite ale Americii şi poate fi cumpărat cu patru sute de dolari. În curând va ajunge și-n Europa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO