Mai puțin de un dolar pentru 1.000 de like-uri. Ce a descoperit un studiu despre criminalitatea informatică

Dată publicare: 08-07-2020 12:40
Dată actualizare: 08-07-2020 12:49


hacker

Criminalitatea informatică generează un miliard de dolari pe an, susține un studiu efectuat de firma de securitate cibernetică Trend Micro, potrivit abc.es.

Realizatorii studiului vorbesc despre ”o lume subterană”, unde se vând și se schimbă tot felul de servicii și unde există grupuri specializate în diferite sectoare ale criminalității informatice.

Analiza, începută în 2014, arată o tendință de ”democratizare a atacurilor”. În 2015, atacuri contra unor companii puteau fi cumpărate cu 1.000 de dolari pe lună. Acum, pot fi obținute chiar și cu 20 de dolari, susține Trend Micro.

În cazul unui cont de Instagram, o mie de like-uri pot fi cumpărate cu doar 0,15 dolari. ”Bazele de date ale alegătorilor, pentru lansarea campaniilor de spam și știri false, sunt de asemenea destul de ieftine, în special cele care conțin informații ale cetățenilor americani”, se mai arată în studiu.

Acestea sunt disponibile pentru descărcare începând de la 9,99 dolari, dar prețurile pot ajunge și la 400 de dolari.

O altă tendință pe piețele clandestine este vânzarea de vulnerabilități ale unor companii. Pe o piață ilegală de orgine rusă, ar fi apărut accesul la o companie de asigurări din SUA, în schimbul a 1.999 dolari.

De asemenea, studiul arată că atacul asupra unora dintre cele mai mari companii americane au un preț de 10.000 de dolari.

Sursa: M.I.