Leonardo da Vinci este cel mai căutat artist pe Google în 2020. Care este motivul

Dată publicare: 31-03-2021 14:08
Dată actualizare: 31-03-2021 14:10


Leonardo da Vinci este cel mai căutat artist pe Google în 2020. Care este motivul

Leonardo da Vinci este cel mai căutat artist pe internet în 2020, potrivit datelor colectate de Google din 199 de ţări.

 

Site-ul britanic Art Supplies a stabilit o listă cu cei mai căutaţi artişti de la începutul pandemiei, conform News.ro.

Cel mai popular este Leonardo da Vinci, care apare în rezultatele căutărilor din 82 de ţări, mare parte din Europa de Est, inclusiv România, Asia de Sud şi Africa. Marile expoziţii, deschise în 2019 şi ocazionate de împlinirea a 500 de ani de la moartea sa, au stimulat interesul publicului, fizic şi virtual. Dar şi datorită misterelor din jurul celor mai cunoscute opere ale sale, între care atribuirea, încă discutată, a lucrării "Salvator Mundi".

Marea Britanie rămâne fidelă artistului stradal Banksy (căutat în 14 de ţări). De mai multe luni, misteriosul artist a ţinut prima pagină a ziarelor, în special după ce a ajutat migranţii de pe nava Louise Michel din Marea Mediterană. Inspirat de criza sanitară, artistul a dezvăluit alte opere în această perioadă, fiind în fruntea căutărilor în Rusia şi Japonia, două ţări unde arta stradală are un statut bine stabilit.

În ceea ce priveşte femeile, Frida Khalo, populară în Mexicul natal dar şi în Statele Unite şi Brazilia, ocupă al doilea loc pe podium (29 de ţări), iar Artemisia Gentileschi (23 de ţări), pictoriţă italiană, a surprins clasându-se pe locul patru, după Vincent Van Gogh (24 de ţări) dar înaintea lui Picasso (18 ţări) şi Velázquez (2 ţări).

Din păcate, limitările guvernamentale au împiedicat ca din unele ţări să fie adunate date la zi, precum în China (unde Artemisia Gentileschi este de asemenea în frunte). Google este, de altfel, rar folosit în Rusia. Dar cele două ţări dispun totuşi de suficiente date, ceea ce nu este cazul în 47 de ţări, care au fost excluse din clasament.

 

Sursa: News.ro