iLikeIT. Soluții simple pentru protecția datelor personale de pe telefon

Ultimul update: Joi 17 Mai 2018 10:14
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 10:10
Categorie: iLikeIT

De cele mai multe ori, datele de pe telefonul mobil pot valora mai mult decât dispozitivul în sine. Din fericire, există soluţii simple pentru protecţia datelor personale.

George Buhnici: ”Ne-aţi auzit în ultimele săptămâni plângându-ne de zor de securitatea datelor personale. Haideţi să vă dăm câteva unelte prin care să vă protejaţi până la urmă, cele mai valoroase lucruri pe care le aveţi dincolo de bani, adică datele personale. Ponturi pentru Android, dar şi pentru iPhone. Sunt sigur că sunt câteva pe care încă nu le-aţi aflat."

Cea mai eficientă măsură de securitate pentru toate telefoanele mobile de generaţie mai nouă este activarea senzorului de amprentă. Sunt încă mulţi proprietari care ignoră să folosească senzorul, de cele mai multe ori din comoditate. Dar, este o piedică bună pentru cei care vor să vă folosească smartphone-ul fără acordul dumneavoastră.

O altă setare importantă în Android este oprirea instalării aplicaţiilor din alte locuri decât Google Play Store. De altfel, aşa ajung şi cei mai mulţi viruşi în telefoane. Mulţi utilizatori se lasă păcăliţi de site-uri de unde pot descărca gratuit programe care, în mod normal, costa.

Apoi, ia nu uităm de programele antivirus. Sunt o mulţime de soluţii de la dezvoltatori mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Aceste programe antivirus scanează constant orice documente primite prin e-mail, whatsapp sau facebook messenger. Bitdefender Mobile Security este o soluţie populară, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS. Costă 40 de lei şi vă poate alerta atunci când un site pe care vreţi să intraţi nu este sigur. Are şi funcţie anti-furt, adică puteţi să localizaţi şi să blocaţi telefonul de la distanţă.

iLikeIT. Cum puteți să vă faceți un site în 60 de secunde

Avira este o altă soluţie populară, disponibilă de asemenea atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Face o treabă excelentă atunci când vine vorba de blocarea site-urilor cu probleme de securitate şi, la fel ca Bitdefender, vă poate anunţa atunci când adresa dumneavoastră de e-mail şi parola au ajuns şi pe internet, aşa cum s-a întâmplat în cazul Yahoo, de exemplu.

iLikeIT. Aplicațiile prin care vă puteți lansa propriile podcast-uri

iLikeIT. Aplicațiile prin care vă puteți lansa propriile podcast-uri

boxe inteligente

Discuția privată a unui cuplu american, înregistrată de Alexa

iLikeIT. Recomandări de jocuri de mobil pentru weekend

iLikeIT. Tinerii care crează programe pentru o Românie mai bună

Mark Zuckerberg și-a cerut scuze din nou. Șeful Facebook a fost audiat în Parlamentul European

Mark Zuckerberg, chestionat în PE din cauza românului care a împins un tânăr la sinucidere pe Facebook

iLikeIT. Aplicaţia prin care te poţi programa când vrei la spălătoria auto

elevi

Elevii care au învățat la școală să creeze și să vândă propriile invenții