iLikeIT. Mobile World Congress: Nokia a lansat telefonul cu 5 camere pe spate


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 11:47
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 10:02
Categorie: iLikeIT

A început Mobile World Congress, cel mai mare târg dedicat tehnologiei mobile. George Buhnici vine cu mai multe detalii de la Barcelona.

Noul telefon flexibil de la Huawei, care ar putea ajunge pe piaţă la jumătatea acestui an. Preţul? 2600 de dolari, cu 600 mai mult decât modelul Galaxy Fold de la Samsung. Două telefoane spectaculoase, dar cu design diferit. Huawei Mate X vine cu un singur ecran. Când e închis, are 6.6 inch, iar când e deschis complet, ajunge la 8 inch, adică cât o tabletă.

Prototipurile telefoanelor 5G, flexibile, de la Huawei sunt cele mai scumpe device-uri arătate în ziua lansării. Sute de jurnalişti vor să pună mâna pe ele dar se mulţumesc doar cu poze deocamdată. Le vom vedea în viaţa reală de pe la jumătatea anului 2019. Vor fi folosite la început pentru teste de reţea şi experimentare. Mie îmi e teamă în viaţa de zi cu zi de cele 100 de piese care formează o balama foarte sofisticată. Nu vrei să scapi din mână un telefon de 2300 de euro cu o balama formată din 100 de piese.

Cei de la Huawei ne-au arătat şi trei noi modele de laptopuri subţiri, care pornesc de la 1000 de euro. Sunt un concurent puternic pentru Apple, Lenovo sau Asus.

LG a lansat duminică două telefoane noi, V50 care vine cu 5G dar și LG G8 ThinQ. Sunetul este excepţional pe noul G8, fie că alegi căştile cu amplificare DTS fie cu sunetul boombox atunci când el este generat de ecranul telefonului şi el se tranforma cu totul într-o boxă portabilă. Nu o să poţi pune muzică la petreceri dar cu siguranţă se va auzi tare.

Noul Nokia 9 Pureview are cinci camere pe spate, 2 cu senzori de culoare şi 3 alb-negru, care funcţionează simultan. Nokia 9 are un ecran de 5.99 de inch şi un procesor din generaţia trecută, pentru un preţ mai mic. 620 de euro e preţul de listă.

Promisiunea tuturor producătorilor pentru 2019 este 5G, toţi anunţa modele cu această tehnologie, deşi reţelele nu sunt încă dezvoltate. În teorie, 5G suporta viteze de descărcare de la 1 până la 10 Gigabytes. 5G deschide însă şi cai noi de comunicare între obiecte de casă inteligenta sau autovehicule. Implementarea acestei tehnologii pe cele mai noi smartphone-uri va creşte considerabil preţul lor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!