iLikeIT. Jocuri de week-end: vampiri, roboţi şi colonii spaţiale

Dată publicare: 12-10-2018 08:30
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


George Buhnici a pregătit o listă cu jocuri interesante pentru acest sfârşit de săptămână la iLikeIT.

Vampire's Fall: Origins
Vampire's Fall: Origins - este un joc gratuit în care aveţi grijă de eroul principal. Practic, sunteţi singurul salvator al micii comunităţi afectate de cei răi. Primiți misiuni de la diverse caractere. Apoi, cu experienţă şi banii acumulaţi cumpăraţi arme mai puternice ca să duceţi povestea până la capăt cu succes. Sunt multe ore în care puteţi să vă jucaţi şi multe locuri spectaculoase de explorat. Pentru veterani, jocul seamănă destul de mult cu Diablo sau MU Online. Pe de altă parte, este complet gratuit, adică nu trebuie să cumpăraţi obiecte care să vă dea anumite avantaje. Are şi o componentă online, pentru bătălii cu alţi jucători, dar poate fi jucat şi fără să aveţi acces la internet.

Gladiabots
Gladiabots este un joc de strategie cu roboţi care ne duce puţin spre viitor. Roboţii nu sunt controlaţi în mod direct, ci trebuie programaţi. Odată ce sunt pregătiţi, îşi fac treaba singuri în funcţie de ce au fost învăţaţi să facă, fiind complet autonomi. Nu vă gândiţi că trebuie să ştiţi programare avansată. Limbajul de programare, reprezentat grafic, este uşor de înţeles pentru toată lumea. Jocul este disponibil pe Steam pentru 15 dolari şi gratuit pentru Android.

Gleam of Fire 
Gleam of Fire este o combinaţie între Mario Bros, jocul la modă acum 30 de ani, şi shooterele spectaculoase din zilele noastre. Poate că grafica 2D îl face să pară mai retro, dar este plin de acţiune. Sunteţi responsabil de personajul cu pelerina care seamănă cu Batman şi trebuie să treceţi de fiecare nivel până când încheiaţi complet jocul. Şi nu este deloc uşor pentru că nu există puncte de salvare. Aşadar, dacă sunteţi eliminat chiar aproape de finalul etapei, trebuie să o luaţi de la capăt. Aşa că aveţi nevoie de strategii şi trebuie să jucaţi calculat. În caz contrar riscaţi să vă enervaţi. Gleam of Fire costa patru lei pentru Android şi iOS.

Final Frontier
La final vorbim despre Final Frontier, care este mai degrabă un simulator politic. Sunteţi pus la conducerea unei noi colonii în spaţiu. Şi, ca un conducător responsabil, trebuie să aveţi grijă de resursele planetei, resursele umane, veniturile, expansiune şi de curăţenie. O populaţie fericită aduce mai mulţi bani la bugetul de stat, după cum bine ştim. Aveţi în subordine o mulţime de oameni de ştiinţă, ofiţeri, ba chiar şi extratereştrii locului, care vin cu tot felul de probleme pe care trebuie să le rezolvaţi. Fiecare decizie afectează în mod direct resursele sau veniturile. Jocul costă 16 lei pentru Android şi iOS.