iLikeIT. F1 se pregătește de un nou titlu, în franciza jocului. Ediția 2021 promite o experiență unică
F1 se pregătește de un nou titlu, în franciza jocului. Ediția 2021 vine pentru prima dată cu o poveste - Breaking Point - dar și cu promisiunea unei experiențe tot mai apropiate de realitate.
Am stat de vorbă cu producătorul general al francizei, ba chiar ne-am și jucat F1 2021 înainte de lansare.
Cum ar putea să surprindă un joc bazat pe un sport care nu s-a schimbat prea mult în ultimii trei ani - mai ales în ultimul, din cauza pandemiei? Mașinile de F1 sunt în mare parte aceleași de prin 2019 încoace... tocmai ca să aducă echipele mai aproape unele de celelalte, în căutarea echilibrului din cursă.
De la asta au plecat producătorii jocului. Soluția pe care o propun este veche...de când lumea și pământul. Spui o poveste. Și, bineînțeles, îi faci pe consumatori...protagoniști. Ne-am ales, așadar, cu ceea ce se cheamă Breaking Point.
Iar Lee Mather are mare dreptate. Drive To Survive este una dintre cele mai urmărite producții de pe Netflix. Și asta pentru că și-n aparant exclusivista lume din Formula 1 există, la altă scară, vecini, bârfe, drame și dușmănie. Pardon, rivalitate... Vrei să fii cel mai Hamilton din familie? Măcar virtual, trebuie să dai piept cu toate belele.
Pentru că, sincer...De câte ori nu ne-am visat plecați de pe ultimul loc că mai apoi să bem șampanie din ghetele de curse? Doar eu, huh?
Cum spuneam, chiar dacă mașinile sunt similare cu cele din trecut, există particularități pentru acest sezon.
Regulamentul ușor modificat a redus din eficiența aerodinamică.
Și pot confirma că monopostul se simte diferit. Am intuit niscaiva agilitate și mi s-a părut mai greu de controlat.
F1 2021 vine la pachet cu popularul "tyre model". Nu avem echivalent în română, dar e un termen care descrie modul în care reacționează anvelopa la frânare, virare sau accelerare. Ce trebuie să știți, mai ales dacă sunteți doar amator: fiecare joc, fiecare simulator de sporturi cu motor are un model diferit.
Încă un aspect interesant: vehiculele virtuale nu sunt dezvoltate în colaborare directă cu team-urile din F1, Mercedes, RedBull ori McLaren.
Aceeași atenție se investește și-n crearea circuitelor. Se pleacă de la o scanare LIDAR, date puse la dispoziție de administratorii pistelor. Așa că, în eventualitatea în care o cursă nouă apare în calendar, poate fi adusă instant în joc.
Altfel, pe lângă Breaking Point sunt și alte moduri de carieră simple, sau la dublu, Co-OP.
F1 2021 nu este încă un simulator veritabil, precum Assetto Corsa, iRacing sau altele de gen. Dar are o misiune mai grea: trebuie să placă unei audiențe mai mari. Jocul va fi disponibil pe consolele next gen, PS4 și PC din 16 iulie.