iLikeIT. Jocul săptămânii este Super Mario Maker 2

12-10-2019 10:45

Jocul din această săptămână se numește Super Mario Maker 2. Putea să-i spună oricum: Ionescu, Popescu, Buhnici, Andrei. Tot aia e. Strângi bani, construiești un castel, prințesa-i fericită… Sau nu?

Mario e din nou pe val, ca-n vremurile de odinioară.

După Mario Kart 8, Super Mario Odyssey, celebrul instalator disperat să salveze prințesa se pune de-acum pe construit în Super Mario Maker 2, poate cel mai interesant joc cu Mario, de când se fac jocuri cu Mario.

Există și-un pic de poveste în partea de ”story”, în care am pierdut cel mai mult timp, pardon - investit. Niște băieți termină de construit un castel, dar acesta cade la scurt timp. Ei, bine - cine credeți că-i în preajmă să salveze situația: exact, Mario!

Pentru reconstrucția castelului e nevoie de bani pe care Mario îi primește după ce termină nivelurile - clasice de altfel, adică de plecat dintr-un punct și ajuns la ”finish”, pe steag pentru ”high score”. Doar că nivelurile sunt o combinație între Mario cu care am crescut, de pe sisteme Nintendo de prin anii 2000 sau ceva combinații reușite de 3D.

Niciun nivel nu seamănă cu altul, iar complexitatea lor te va face să strângi din dinți mai ceva ca atunci când medicul stomatolog te caută la canini. Partea de ”story” are de-acum o motivație, alta decât cea de a salva prințesa, ci de a mai pune un nivel la castel.

Marian Andrei: ”Pe partea de online e, însă, un joc absolut senzațional. Nu mă feresc să-l laud, pentru că e aur pur în lumea jocurilor de astăzi tot mai complexe. Vedeți voi, Maker, din nume, înseamnă că îți poți construi singur propriile niveluri, pe care le poți pune mai apoi pe net ca alții să se bată-n ele. Ba mai mult, poți pune până la 4 jucători pe-o nebunie de hartă.”

Super Mario Maker 2 e disponibil doar pe Switch, la prețul de 260 de lei.