iLikeIT. Interviu cu ”Îmblânzitorul de roboți”. Prima piesă de teatru cu un robot industrial

Ultima actualizare: 24-09-2020 11:48

Un robot a fost actor pe o scenă de teatru. Asta au reușit să facă, în premieră în România, un grup de entuziaști și pasionați de artă și ... tehnologie.

Andrei Mitișor, supranumit ”îmblânzitorul de roboți”, a fost invitat în emisiunea iLikeIT, pentru a povesti despre acest eveniment care a avut succes, spectacolul fiind ”sold out”.

Andrei este co-fondator al studioului de artă și tehnologie H3, iar spectacolul-instalație aflat la granița dintre teatru și tehnologie se numește "Who Am I? A human-robot performance".

De altfel, ”Who Am I? A human-robot performance” reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un ... robot.

Spectacolul a fost jucat pe o scenă atipică, oferind o ”experiență multisenzorială imersivă”, asistată de tehnologia realizată de H3.

”Am reușit să facem asta cu coregrafa Andreea Gavriliu, care este ... o să mai spun. Am avut un mare noroc, pentru că și ea este un fel de roboțel, aare capacitatea să facă coregrafiile de fiecare dată la fel, dar cu delicatețe și eleganță, contrast cu robotul, care nu este gândit să facă chestia asta. Și, cumva, ce vedeți în mișcarea fluidă și elegantă a robotului este ce a reușit să învețe de la ea.” - spune Andrei, invitat la iLikeIT.

Se poate spune că roboții au început să înlocuiască actorii?

Nu, nu putem spune chestia asta. Nici gândul nu este să înlocuiască actorii, ci să aducă nuanțe. Să înceapă un dialog, să înceapă o poveste în care actorii, oamenii, încep să înțeleagă că există, de fapt, roboții, în spate.” - explică specialistul în robotică. 

”Roboții se programează. În cazul nostru am mers mai departe și l-am animat. Este pe ideea de creație cinematografică, în care noi am creat coregrafia, animând-o în softuri de animație.” - mai spune Andrei Mitișor.

Următorul spectacol va avea loc la Teatrul Odeon în perioada 12-18 octombrie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!