iLikeIT. Cum se pot înscrie copiii din mediul rural la cursuri gratuite de programare

Ultima actualizare: 15-12-2020 10:32

Astăzi, la iLikeIT, vorbim despre un proiect care în ultimii 3 ani a ajutat mii de copii din toată țara. Este vorba despre copii din mediul rural care de cele mai mute ori nu au nici măcar acces la internet.

Ovidiu Ana, unul dintre fondatorii proiectului Code Kids, a dat detalii despre aceste cursuri gratuite:

Sunt cursuri gratuite pentru copiii din mediul rural, sunt cursuri de programare. Lucrăm cu copii cu vârstă între 10 și 14 ani și, pe parcursul celor 3 ani de zile am lucrat cu peste 3500 de copii. Anul acesta, în jur de 800 de copii. Odată ce formăm cluburile Code kids, au loc întâlniri constante în bibliotecile publice, unde primesc diverse provocări din partea echipelor noastre. Noi nu suntem acolo lângă ei, suntem online și lucrăm în online încă din 2017 cu acești copii.” - spune Ovidiu.

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice -  are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM, în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Cum se pot înscrie copiii la aceste cursuri gratuite

 

Totul se întâmpla prin bibliotecile publice până în acest moment. Cu bibliotecarul din localitate luam legătura și începeam demersurile pentru a face un club de programare, însă de ala anul suntem hotărâți să deschidem cluburile de programare și prin intermediul unor voluntari, care pot fi oameni din zona business, IT-iști, care vor să facă un club de programare la ei în localitate sau chiar cineva pasionat de tehnologie care este dispus să ofere 2-3 ore pe săptămână pentru a crea acest club și a menține copiii activi în comunitatea lor”. - a mai explicat Ovidiu Ana, director dezvoltare la Code Kids.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO