iLikeIT. Cum se numeste prima aplicatie VOCALA de smartphone care stie ROMANESTE

Ultima actualizare: 02-10-2012 05:23

Cand incepea iLikeIT acum jumatate de an, George Buhnici a pus-o la incercare pe Siri, asistenta vocala de pe iPhone. Si pe Android ne-am complicat cu Iris, concurenta ei. De atunci tot asteptam ca secretarele virtuale sa invete limba romana.

Si pentru ca gigantii Google si Apple nu se grabesc sa invete romaneste, George Buhnici a cautat alternative.

In loc sa invatam sa folosim de la zero noile dispozitive, ar trebui ca ele sa fie in stare sa ne asculte, sa priceapa cand le vorbim si sa execute ce le cerem. Telefoanele momentului sunt insa atat de sofisticate incat ne obliga sa le invatam, sa le butonam si sa invatam din greseala in greseala. Multi se feresc sa isi ia un telefon smart tocmai de teama ca o sa le ia o vesnicie pana o sa il invete. Pentru cei 18 milioane de romani care nu au inca un telefon smart, George Buhnici are o veste buna: nu mai trebuie sa stiti sa folositi telefonul. Totul se intampla cu o apasare de buton.

Cea mai tare aplicatie gasita in acest moment este Dragon Go: in engleza intuieste exact ce vrei. O alta aplicatie care foloseste vocea este Amazon Price Check: cumparaturi dintr-o fraza si un click. Sau poate vrem o reteta de pui cu sos de vin alb: iCook Assistant.

Toate acestea sunt interesante, dar nu stiu limba romana. Exista insa o astfel de aplicatie care stie romaneste, Dragon Dictation, care cauta si internetul pentru cuvinte romanesti.

Dragon Dictation si Dragon Search se lanseaza oficial in cateva zile. Stati cu ochii pe iLikeIT ca sa aflati cand le puteti descarca. Foarte important, vor fi gratuite, asa promite dezvoltatorul care vrea sa ne puna la munca si sa imbunatatim sistemul prin cautari si corecturi. Sistemul invata din mers.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO