×

iLikeIT. Ce specificaţii va avea Samsung Galaxy F şi când va fi lansat

Zilele trecute, Samsung ne-a arătat pentru prima dată un telefon flexibil. Iar când spunem asta ne referim la faptul că se pliază ȘI ecranul, nu doar carcasa, așa cum am mai văzut la alte dispozitive.

Ştirea, însă, e că numitul Galaxy F... ar putea apărea pe piaţa peste doar o jumătate de an. Am fi tentați să zicem la Barcelona, însă mai așteptăm și un S10 de la ei, așa că...stăm cuminți. Dar trebuie neapărat să vorbim despre Galaxy F! Pentru că este în sfârșit un pas înainte. Sigur, prețul neoficial la care va ajunge în Europa, aproximativ 1.700 de euro fără taxe, pare un pic rupt din altă dimensiune. Încercăm, deci, să traducem un pic din costuri și specificații!

Vezi toate ofertele eMag de Crazy Sale AICI.

Se simte tot mai apăsător nevoia unui refresh. O apăsare energică a tastei F5, până când Doamne-ajută, Apple şi restul o iau din nou pe cărarea inovaţiei logice şi utile. E foarte posibil ca acest pas să fi fost făcut deja. Samsung se pregăteşte să lanseze un telefon flexibil, în mai puţin de o jumătate de an.

Nici nu ştiu de unde să încep. Conceptul suna spectaculos. Primeşti un gadget cu două ecrane, ceea ce-i grozav. Ai unul micuţ, pe exteriorul dispozitivului pentru comenzi rapide - un apel, un mesaj pe whatsapp, un like rapid pe insta - iar când îl desfaci, din interior iese un ecran de aproape 7 inch. Așa funcționează și prototipul de la Royole FlexiPai. Chinezi, evident. Cu un nume... deloc potrivit pentru un device care nu arată premium.

A, şi nici ecranul nu poate fi pliat complet, cel puţin nu la prototipul pe care l-am văzut! Şi aşa, FlexiPai poate fi pre-comandat pentru 1.400 de euro.

Cheia o are, totuşi, Samsung. Ştiinţa de a produce display-uri OLED îi transformă în candidaţi ideali pentru paternitatea telefonul flexibil perfect. Conceptul lor a fost arătat, zilele trecute, în San Francisco, într-o carcasă menită să-i ascundă designul. Nume de scenă? Samsung Galaxy F.

Se deschide recum o scoică. Display-ul mare ar putea avea aproape 7 inch şi ar putea găzdui până la trei aplicaţii în paralel. Al doilea ecran porneşte automat, când telefonul este pliat. Diagonala lui nu pare mai mare de 4 inch, ceea ce-l face numai bun de folosit cu o mână. Observaţi că imaginile de prezentare sunt întunecate. Ceea ce, sigur, ar putea fi o manevră de marketing - vezi, Doamne, îşi ascund produsul tocmai pentru că ştiu că va face revoluţie. Sau...poate chiar aşa o fi?

Noi mizăm pe o reuşită, chiar dacă prima generaţie nu se va ridica integral la nivelul aşteptărilor. Coreenii estimează că vor livra într-o primă etapă un milion de bucăţi. Ceea ce...nu-i rău deloc! La ce preţ? Păi...avem o tehnologie complet nouă. Ecranul flexibil e uşor de produs - hashtag OLED - dar materialul de peste sticla, balamalele plus un al doilea ecran costă...substanţial.

Zvonurile din piață spun să ne așteptăm la aproximativ 1.800 de dolari, cu o mie peste Note9 sau S9 Plus. Ştiţi traducerea în euro plus taxe, aşa că probabil pragul real...e pe la 2.000! Data lansării? În următoarele şase luni, cel mai probabil. Şi...nu, nu la Barcelona, unde The Verge zice că vom primi un S10 cu 5G. Ci ceva mai târziu. Şi fără 5G!

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Cum depistăm emailurile frauduloase
Cum depistăm emailurile frauduloase
Hackerii se folosesc de identitatea ANAF ca să trimită emailuri cu documente malițioase. Dacă aceste fișiere sunt deschise, atacatorii pot primi acces la parole și alte informații sensibile. 
Inteligența artificială a învățat să deseneze. Are nevoie doar să-i spunem ce imagine să genereze
Inteligența artificială a învățat să deseneze. Are nevoie doar să-i spunem ce imagine să genereze

Inteligența artificială a învățat să deseneze. Are nevoie doar să-i spunem ce imagine să genereze și-n câteva secunde avem și rezultatul

Irina Rimes, primul artist din România care va susține un concert în Metaverse
Irina Rimes, primul artist din România care va susține un concert în Metaverse

Irina Rimes este primul artist din România care va susține un concert în Metaverse, universul virtual creat de Mark Zuckerberg.  

Ultimele Știri
Seceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate dintre care jumătate primesc apă potabilă cu porția
Seceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate dintre care jumătate primesc apă potabilă cu porția

În lipsa ploilor, seceta usucă pământul și seacă râurile. 115 localități din vestul, sudul, și estul țării sunt afectate și peste 50 dintre ele primesc apă potabilă cu porția, unele doar ziua.

Președintele Klaus Iohannis: ”Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”
Președintele Klaus Iohannis: ”Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că nu crede că va fi necesar şi că nu există un plan pentru ca România să intre într-un ”procedeu de austeritate”.  

Scandalul privind Legile siguranței naționale. Iohannis: ”Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”
Scandalul privind Legile siguranței naționale. Iohannis: ”Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”

Preşedintele Klaus Iohannis a negat faptul că ar avea vreo contribuție directă la elaborarea draftului Legilor siguranței naționale, susținând că nici nu a citit despre ce  odificări este vorba și nici nu le-a cenzurat.