iLikeIT. Ce este Doxing, atacul de pe internet care vizează o singură persoană

Dată publicare: 08-04-2021 10:39
Dată actualizare: 08-04-2021 10:49


iLikeIT. Ce este Doxing, atacul de pe internet car...
iLikeIT. Ce este Doxing, atacul de pe internet car...

A venit momentul pentru iLikeIT și ponturi din lumea securității cibernetice. De data aceasta vorbim despre Doxing, un atac ceva mai personal și țintit către o singură persoană.

”Ca să faci acest tip de atac, Doxing, nu prea ai nevoie de cunoștințe de programare, ci trebuie să ai simț, să vezi omul care ar putea să fie victimă și să găsești foarte ușor informații despre el: pe Facebook, pe Twitter, pe Instagram. Să vezi ce pasiuni are, de exemplu, unde lucrează, când ajunge la muncă ..” - spune Marian Andrei.

Dan Demeter, cercetător securitate Kaspersky, a fost invitat la iLikeIT pentru e xplica în ced constă acest tip de atac.

”Pe scurt, Doxing ar fi metoda prin care datele personale ale unei persoane sunt postate online public. Practic sunt afișate pentru restul lumii. Metoda aceasta era folosită în trecut, în special printre hackeri, ei foloseau în general IP-uri, nu știai care e numele lui sau cine este el. Vorbim despre perioada în care internetul, acum 20 de ani în care nu exista social media sau alte site-uri de socializare. Ideea este că doxingul a evoluat, și acum este o metodă de hărțuire, de șantaj, prin care datele tale personale, cum ar fi numărul de telefon sau adresa unde locuiești sunt publicate, și atacatorul sau persoana aceea rău voitoare încearcă să tragă niște foloase de pe urma publicării acestor date” - spune specialistul de la Kasperksy.