iLikeIT. Agricultura făcută cu drone: ”Terenurile din România sunt foarte bune, extraordinar de productive”
Agricultura rămâne o prioritate pentru tinerii antreprenori. Fermierii au probabil cel mai important job al planetei - să ne asigure hrana.
Pretențiile sunt tot mai mari, dar condițiile lor de lucru au rămas aceleași. În ajutorul lor vin, însă, tinerii pasionați de noi tehnologii, care au dezvoltat soluții digitale pentru monitorizarea și eficientizarea culturilor agricole.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Suprafața agricola a planetei este aceeasi ca acum 500 de ani, potrivit Organizației Națiunilor Unite.
Numărul populației crește însă, exponențial, în fiecare an, iar fermierii sunt acum în căutare de soluții, care să-i ajute să producă cât mai mult în condiții cât mai bune.
Apelează, de exemplu, la drone, care le monitorizeză culturile agricole.
O dronă impresionantă, care se ocupă de partea de fertizilare a terenurilor agricole din România.
Marcel Ionescu este unul dintre fondatorii Agri Cloud, un portal prin care putem vedea exact care este situația terenurilor agricole.
”Noi folosim IT-ul în agricultură, mai exact culegem date de pe teren, din teren, din aer și de pe satelit și le punem pe toate în același portal și din acel moment orice fermier care este partener cu noi poate să aibă toate informațiile într-un singur loc.
E foarte ușor să vezi suprafața, coordonatele GPS, ce conține solul, putem să culegem partea de aciditate, partea de PH și, foarte important, începem să avem un istoric, pentru că femierul vrea să știe ce s-a întâmplat pe acea parcelă. Avem un istoric din ultimii 18 ani.
Cel mai important lucru pentru noi este că terenurile agricole din România nu sunt bune, sunt foarte bune, încă sunt extraordinar de productive. Ce avem nevoie? Avem nevoie de un pic de agricultură de precizie, adică să avem atenție la suprafețele foarte mari pe centimetru păstrat.
Diferența dintre prețurile pe care le vedem la noi și cele care vin din vest vine strict din zona de urmărire a costurilor.
Și noi cu asta îi ajutăm pe fermieri. Le oferim un raport decizional, o radiografie din sol, de pe sol, din aer și de la satelit, astfel încât să fie baza deciziei lor”, a spus Marcel Ionescu.