iLikeIT. Cele mai bune cursuri pentru copii și adulți, unde poți învăța gratuit orice, de la gestionarea emoțiilor, la IT

Dată publicare: 29-03-2021 11:12
Dată actualizare: 29-03-2021 11:41


iLikeIT. Cele mai bune cursuri pentru copii și ad...
iLikeIT. Cele mai bune cursuri pentru copii și ad...

Odată cu pandemia, mulţi români şi-au descoperit talente, au fost împinşi să înveţe lucruri noi sau să se gândească la o reconversie profesională.

 

Pentru a-şi atinge ţelul, au urmat cursuri online, care de multe ori sunt gratuite. Internetul este plin de astfel de oportunităţi.

O platformă dedicate copiilor, de aici, din România, se numește ateliereonline.ro, și atrage atenția faptul că unul dintre cele mai accesate cursuri este cel de gestionare a emoțiilor, care este dedicate copiilor cu vârste între 5 și 18 ani.

Aceste cursuri erau dedicate inițial unei singure grupe, de 4-5 copii, o dată pe săptămână, iar acum se desfășoară pentru mult mai multe grupe, de 4-5 ori pe săptămână.

Pe lângă asta, există și cursuri de dezvoltare personală, teatru și actorie, abilități digitale, cursuri de programare, dar și dans, yoga și ”Descoperă lumea” – prin care copiii pot învăța foarte multe lucruri despre sustenabilitate, geografie sau istorie.
Sunt cursuri contracost, dar unele dintre ele sunt și gratuite, în funcție de perioada în care doriți să vă înscrieți.

Foarte important este că toți trainerii de pe această platformă sunt verificați, de foarte multe ori stăm de vorbă cu profesori, chiar și cu artiști, care în perioada aceasta s-au reprofilat și au ales să predea în timpul lor liber și ce este mai frumos decât să le predai copiilor, până la urmă.

 

Curs al fericirii, oferit de Yale University

 

Pe lângă asta, am găsit două platforme internaționale: coursera.org și classcentral.com. Aici găsiți foarte multe cursuri pentru adulți de la universități prestigioase din SUA sau Marea Britanie.

Yale University, de exemplu, are o selecție de mai bine de 20 de cursuri, am văzut inclusiv o clasă dedicate celor care vor să învețe cum să-și managerieze viața mai bine și chiar să învețe ce este fericirea.

Un curs al fericirii care ne învață să privim lucrurile într-un alt mod și să vedem partea plină a paharului de fiecare dată.

Toate aceste cursuri sunt gratuite, singura condiție este să vă înscrieți din timp și să nu lipsiți de la niciun curs, pentru că o dată ce aveți o absență, aceasta vă afectează diploma pe care o s-o primiți la final.

Unul dintre cele mai căutate cursuri gratuite este CS50, oferit de Harvard, cunoscut în rândul celor care sunt pasionați de tehnologie și inteligență artificială pentru că este unul dintre cursurile urmate chiar de fondatorii Google.

 

Tags: ilikeit, cursuri,