Huawei vinde brandul Honor pentru 15,2 miliarde de dolari. Cine este cumpărătorul

Ultima actualizare: 10-11-2020 15:05
Huawei
Shutterstock

Huawei își va vinde brandul Honor din portofoliu unui consorţiu condus de Digital China şi autorităţile din Shenzhen, urmând să obțină aproximativ 15,2 miliarde de dolari din această tranzacție.

Vânzarea subsidiarei Honor, axată pe o gamă de telefoane mai ieftine produse de gigantul chinez, ar aduce în conturile Huawei suma de 100 de miliarde de yuani, adică 15,2 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, relatează Agerpres.

Este o schimbare de strategie a companiei, care se va reprofila doar pe telefoanele din segmentul superior și mediu în dauna celor low-cost, care erau destinate unei anume categorii de populație, precum tinerii. Analiștii economici cred că mișcarea Huawei vine după ce restricțiile economice impuse de SUA au afectat veniturile companiei din ce în ce mai mult.

În urma tranzacţiei, care ar putea fi anunţată duminică, Huawei va vinde toate activele subsidiarei, inclusiv brandul, facilităţile de cercetare-dezvoltare şi o afacere de gestionare a lanţului de aprovizionare, susţin sursele.

Digital China este deja principalul distribuitor al telefoanelor Honor și va deveni acţionarul principal urmând să finanțeze tranzacţia prin credite bancare. După vânzare, Honor intenţionează să păstreze majoritatea funcţiilor de conducere şi forţa sa de muncă de 7.000 de persoane şi să se listeze în următorii trei ani, adaugă sursele.

Honor vinde smartphone-uri prin propriile sale site-uri şi prin intermediul comercianţilor din China, unde concurează cu Xiaomi, Oppo şi Vivo pe piaţa telefoanelor destinate tinerilor şi celor cu venituri mai reduse. De asemenea, compania îşi vinde telefoanele în sud-estul Asiei şi în Europa.

Telefoanele brandului Honor au reprezentat 26% din cele 51,7 milioane de dispozitive livrate de Huawei în trimestrul trei din 2020, arată datele firmei de cercetare a pieţei Canalys.

Honor produce şi laptopuri, tablete, televizoare smart şi accesorii electronice.

Reprezentanţii Huawei și Digital China nu au comentat informațiile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO